Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про курсову, бакалаврську, дипломну р....doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
472.06 Кб
Скачать

3. Написання і захист бакалаврСьКих Кваліфікаційних робіт (бкр)

3.1. Загальні положення

3.1.1. Бакалаврська кваліфікаційна робота (далі – БКР) – це вид самостійної навчальної роботи студента науково-дослідницького характеру.

3.1.2. Метою виконання БКР є інтеграція отриманих студентом знань із циклів соціально-гуманітарних, фундаментальних, професійно-орієнтованих дисциплін, демонстрація використання цих знань у галузі майбутньої професійної діяльності за фахом, формування професійного мислення та професійно значущих умінь і навичок.

3.1.3. Написання БКР регламентується Державними стандартами освіти й навчальними планами підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр».

3.1.4. Захист БКР у Державній екзаменаційній комісії є нормативною формою Державної атестації, що спрямована на встановлення відповідності рівня професійної підготовки випускника до вимог освітньо-кваліфікаційної характеристики бакалавра з певного фаху й напряму освіти.

3.2. Порядок визначення й затвердження тематики, керівників та рецензентів бакалаврських кваліфікаційних робіт

3.2.1. Тематика БКР є нормативною складовою навчально-методичного комплексу навчальної дисципліни (НМКД). Вона щорічно оновлюється і затверджується на засіданні випускової кафедри.

3.2.2. Студент має право обрати тему БКР з числа визначених кафедрою або ж запропонувати власну тему з обґрунтуванням актуальності її розробки.

3.2.3. Студент має право самостійно обрати наукового керівника БКР з числа професорсько-викладацького складу кафедр, на базі яких заплановане виконання цього виду кваліфікаційних робіт.

3.2.4. Викладач може відмовити студентові у здійсненні наукового керівництва у разі, якщо воно перевищує заплановане навчальне навантаження з цього виду роботи.

3.2.5. Якщо навчальним планом передбачено виконання протягом одного навчального року курсової роботи (курсового проекту) і БКР, виконання цих робіт може здійснюватися за наскрізною тематикою.

3.2.6. До рецензування БКР залучається рецензент, який працює у відповідній галузі, має науковий ступінь та вчене звання за профілем поданої на рецензування БКР (за винятком окремих спеціальностей, зокрема, мистецького напряму, де до рецензування можуть залучатися знані митці: народні і заслужені артисти, художники, діячі культури, мистецтва тощо). Рецензент не може бути працівником кафедри, на якій виконувалася БКР.

3.2.7. Теми бакалаврських кваліфікаційних робіт, склад наукових керівників і рецензентів затверджуються:

  • до 1 жовтня поточного навчального року - на засіданні кафедри;

  • до 1 листопада поточного навчального року - вченою радою факультету. Рішення за встановленою формою передається до навчального відділу університету;

  • до 31 грудня поточного навчального року списки передаються навчальним відділом для затвердження до наказу за підписом ректора університету.

3.2.8. Після затвердження наказом ректора в окремих випадках допускається літературне редагування теми БКР без зміни об’єкта і предмета її дослідження. Інформація про відредаговану тему БКР подається до навчального відділу університету як витяг із протоколу засідання відповідної кафедри не пізніше 1 березня поточного навчального року.