Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про курсову, бакалаврську, дипломну р....doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
472.06 Кб
Скачать

3.5. Процедура захисту бкр та оформлення його результатів

3.5.1. Захист БКР відбувається на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії (ДЕК), склад якої визначений та затверджений у встановленому порядку.

3.5.2. До захисту у ДЕК студент подає оформлений згідно вимог цього Положення примірник БКР з ілюстративними матеріалами та супровідними документами - відгуком наукового керівника (додаток Ж) та рецензією (додаток К).

3.5.3. Процедура захисту БКР передбачає:

  • представлення секретарем ДЕК студента;

  • оголошення теми БКР та переліку супровідних документів;

  • презентацію студентом бакалаврського дослідження: виступ із тезами роботи, презентацію ілюстративного матеріалу, технічного виробу, творчої роботи тощо;

  • відповідь студента на питання членів ДЕК та присутніх на захисті;

  • виступ рецензента (за його відсутності - оголошення змісту рецензії) та відповідь студента на зауваження рецензента;

  • виступ керівника (за його відсутності – оголошення змісту відгуку);

  • прийняття ДЕК рішення щодо оцінювання БКР (за 100-бальною шкалою, шкалою ECTS та національною шкалою).

  • оголошення рішення ДЕК.

3.5.4. У процесі оцінювання БКР ДЕК бере до уваги:

  • якість роботи загалом (її творчий характер, уміння автора аналізувати теоретичний матеріал, повноту й вичерпність цього аналізу, достовірність експериментальних даних, рівень узагальнення та обґрунтованість висновків та практичних рекомендацій; апробацію результатів);

  • самостійність у дослідженні проблеми;

  • якість оформлення роботи (відповідність граматичним і стилістичним нормам, загальним вимогам до оформлення, якість ілюстративного матеріалу);

  • рівень презентації студентом роботи (чіткість у формулюванні концептуального апарату, володіння змістом дослідження, обґрунтованість та переконливість висновків, повноту, доказовість та правильність відповідей на поставлені питання, рівень володіння вмінням вести наукову дискусію, культуру мовлення тощо);

  • характер відгуку наукового керівника;

  • оцінку рівня поданої до захисту роботи рецензентом.

3.5.5. Рекомендації для ДЕК щодо розширення та уточнення критеріальних засад оцінювання БКР з урахуванням їх фахової специфіки розробляють випускові кафедри.

3.5.6.  Рішення щодо оцінки БКР приймається на закритому засіданні ДЕК на підставі аналізу роботи, якості її презентації, з урахуванням думки керівника та оцінки рецензента. Рішення протоколюється в установленому порядку та оголошується студентові.

3.5.7. Оцінка, отримана студентом за результатами захисту БКР, заноситься у протокол засідання ДЕК (за національною шкалою, 100-бальною шкалою та шкалою ECTS), зазначається на відповідних сторінках індивідуального навчального плану (за національною шкалою, 100-бальною шкалою та шкалою ECTS) та залікової книжки студента (за умови її наявності) – за національною шкалою.

3.5.8. У випадку, якщо ДЕК за результатами голосування визнає, що БКР не відповідає чинним вимогам, або визнає, що студент не заслуговує присвоєння йому освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, він підлягає відрахуванню як такий, що закінчив курс навчання за програмою підготовки бакалавра і не захистив кваліфікаційної роботи. Такому студенту видається академічна довідка встановленого зразка. Він має право виконати нову БКР і подати її до захисту протягом трьох календарних років.

3.5.9. За незадовільного рівня бакалаврської кваліфікаційної роботи ДЕК може в окремих випадках рекомендувати цю роботу на доопрацювання і подання її до повторного захисту з оплатою витрат згідно з діючим кошторисом. Це рішення фіксується в протоколі засідання ДЕК, студенту видається витяг із цього протоколу.

3.5.10. У разі встановлення плагіату повторний захист БКР без зміни її теми заборонено.

3.5.11. Захищена БКР зберігається на відповідній кафедрі упродовж 5 років, після чого списується в установленому порядку.