Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.реком по ДР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
655.87 Кб
Скачать

«ЗАТВЕРДЖУЮ»

Директор Одеського філії

Європейського університету

Зазвонова Л.О.

«___»___________2009 року.

Методичні рекомендації

з оформлення дипломної роботи студентами Одеської філії Європейського університету

ОДЕСА - 2009

Методичні рекомендації розроблені к.е.н. Погожою Н.В., ст. викладачем Кернос В.А.

Розглянуті на Методичній раді Одеської філії « » серпня 2009 р., протокол №

Вимоги до оформлення дипломної роботи Загальні вимоги

Дипломна робота – це завершальна студентська робота яка має бути оформлена відповідно до вимог стандартів, за змістом розкривати суть теми та побудована відповідно методичним рекомендаціям зі спеціальності.

Дипломну роботу друкують за допомогою принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм) через півтори міжрядкових інтервали. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм. Можна також використати папір форматів у межах від 203 х 288 до 210 х 297 мм і подати таблиці й ілюстрації на окремих аркушах формату АЗ.

Текст друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє та нижнє - 20 мм.

Шрифт друку 14 Times New Roman повинен бути чітким. Щільність тексту всюди однакова.

Обсяг основного тексту дипломної роботи повинен бути 75-100 сторінок (без урахування змісту, списку використаної літератури, додатків).

Основні вимоги по обсягу:

Вступ – 3-5 сторінок;

Розділ 1. 15-25 сторінок;

Розділ 2. 35-40 сторінок;

Розділ 3. 18-20 сторінок;

Висновки – 3-5 сторінок

Список літератури повинен сягати 75-80 найменувань.

Вписувати в текст дипломної роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні знаки можна чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору, при цьому щільність вписаного тексту повинна бути наближеною до щільності основного тексту.

Друкарські помилки, описки, графічні неточності, які виявилися під час написання роботи можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи повинні відповідати фор­мату А4 (мають бути розрізаними), вони підлягають загальній нуме­рації сторінок та розміщуються, як правило, в додатках.

Текст основної частини дипломної роботи поділяють на розділи та підрозділи.

Заголовки структурних частин дипломної роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Відстань між заголовком, підрозділом та текстом повинна дорівнювати 2 - му інтервалу. З нової сторінки в дипломній роботі починаються: вступ, розділи, висновки та список використаної літератури.