Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.реком по ДР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
655.87 Кб
Скачать

Додаток б

Рисунок Б.1 – Динаміка показників ліквідності ТОВ «Таніт»

у 2006-2008 роках

Рисунок Б.2 – Динаміка показників ділової активності ТОВ «Таніт»

у 2006-2008 роках

Варіант відгуку

ВІДГУК

на дипломну роботу Скакун Надії Василівни

Факультет економіки та менеджменту

Спеціальність 7.050106 – „Облік та аудит”

За темою: «Облік і аудит розрахунків по оплаті праці та аналіз ефективності використання трудових ресурсів» (на прикладі ТОВ «Таніт»)

1. Позитивні сторони: вивчення питань оплати праці, організації обліку заробітної плати, оптимізації витрат на оплату праці, удосконалення облікової політики по обліку й аудитові розрахунків з оплати праці на сучасному підприємстві є надзвичайно актуальним у ринкових умовах.

В першому розділі дипломної роботи розглянуто теоретичну базу і законодавче обґрунтуванні досліджуваного питання.

В другому розділі дипломної роботи проведено аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства, особливості організації обліку оплати праці.

Третій розділ дипломної роботи присвячений удосконаленню облікової політики підприємства щодо оплати праці, а також напрямку підвищення ефективності використання трудових ресурсів підприємства.

2. Недоліки: було усунено в ході підготовки до захисту дипломної роботи

3. Основні рекомендації та загальна сума економічного ефекту:

Результатом дослідження: виявлені вузькі місця в законодавчих аспектах оплату праці, організації обліку на досліджуваному підприємстві. Визначити суму економічного ефекту є не реальним.

4. Як проявив себе студент при написанні дипломної роботи (теоретична підготовка, знання практики, вміння вести самостійні дослідження, дисциплінованість)

При написанні дипломної роботи студентка проявила самостійність, науковий підхід при підборі інформації, аналітичні здібності при обробці даних. В результаті дослідження і аналізу отримано цікаву інформацію, на основі якої студенткою зроблено обґрунтовані висновки і рекомендації щодо усунення встановлених недоліків.

Можна зробити висновок, що професійна підготовка Скакун Надії Василівни має достатній рівень і відповідає сучасним вимогам.

Оцінка дипломної роботи „відмінно”.

Науковий керівник

ст. викладач Науменко С.П.____________

„____” __________2009 р.

Варіант рецензії

Рецензія на дипломну роботу студентки

Скакун Надії Василівни

Тема дипломної роботи: Облік і аудит розрахунків по оплаті праці та аналіз ефективності використання трудових ресурсів (на прикладі ТОВ «Таніт»)

1. Скорочений відгук дипломної роботи за главами

У вступі обґрунтована актуальність обраної теми, вказується об’єкт дослідження, мета та завдання, документи, які будуть використані та методи дослідження.

У першому розділі дипломниця розглянула питання теоретичного, методологічного та проблемного напрямків. Дипломниця опрацювала багато літературних джерел і на підставі цього показала проблеми, які у сучасних умовах існують на цій ділянці.

У другому розділі розглянуто сучасну організацію бухгалтерського обліку розрахунків по оплаті праці в ТОВ «Таніт». Проведено аналіз економічного розвитку та фінансового стану ТОВ «Таніт» за 2006-2008 роки, показано первинні та зведені документи, організація синтетичного та аналітичного обліку розрахунків по оплаті праці.

У третьому розділі Скакун Н. В. провела аналіз ефективності використання трудових ресурсів в ТОВ «Таніт» та показала основні напрямки вдосконалення обліку розрахунків по оплаті праці. Тут же показана автоматизація обліку розрахунків по оплаті праці з використанням програми „1С: Бухгалтерія”.

Висновки та пропозиції обґрунтовані на підставі проведеного дослідження на базі ТОВ «Таніт».

2. Недоліки дипломної роботи не виявлено.

3. Форми та методи, які застосовуються при визначенні та обробці даних дипломної роботи вертикальний та горизонтальний методи аналізу, економіко-математичний метод, групування, порівняння.

4. Які ідеї, новації, пропозиції вносить студент, як їх обґрунтовує управлінський економічний ефект цих пропозицій дані пропозиції по удосконаленню обліку розрахунків по оплаті праці.

5. Якість оформлення дипломної роботи та її відповідність пред’явленим вимогам відповідає вимогам, які пред’являються до написання дипломних робіт.

6. Як проявив себе студент при написанні дипломної роботи Скакун Н.В. показала добру теоретичну підготовку з економічних дисциплін, дисциплінована, точно виконувала план-графік написання окремих розділів роботи.

7. Загальні висновки - наскільки підготувався студент до самостійної роботи як спеціаліст має знання законодавчих та нормативних документів, які регулюють економіку України і ведення бухгалтерського обліку. Теоретичні знання з економічних дисциплін, володіння комп’ютером дають підставу стверджувати, що Скакун Н. В. підготовлена до самостійної роботи.

8. Оцінка дипломної роботи за чотирьохбальною системою („незадовільно”, „задовільно”, „добре”, „відмінно”) дипломна робота виконана грамотно, всі питання висвітлені повно, заслуговує оцінки „відмінно”.