Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Частина2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
1.59 Mб
Скачать

Контрольні питання

  1. Що таке заголовок і його рівень?

  2. Як перейти в режим структури?

  3. Як перемістити абзац тексту в режимі структури?

  4. Як змінити рівень заголовка?

  5. Призначення схеми документа.

  6. Як забезпечити автоматичну побудову змісту?

  7. Як вставити в документ зміст?

  8. Як забезпечити автоматичну побудову предметного покажчика?

  9. Як вставити в документ предметний покажчик?

  1. Як забезпечити автоматичну побудову списку ілюстрацій?

  2. Як вставити в документ список ілюстрацій?

  3. Як переміщуватися великим документом за допомогою змісту, списку ілюстрацій, предметного покажчика?

Лабораторна робота 10

"Робота з шаблонами, полями і формами"

Теоретичні відомості та рекомендації

Шаблони документів

Шаблонами називають документи спеціального типу, які використовують для створення інших документів. Файли шаблонів відрізняються від звичайних документів розширенням *.dot. Будь-який документ редактора Word будується на шаблоні, що визначає основну структуру документа і містить такі елементи настроювання документу:

  • шрифти;

  • меню;

  • панелі інструментів;

  • параметри сторінки;

  • комбінації клавіш;

  • елементи автотексту;

  • стилі;

  • макроси;

  • графіку;

  • текст.

У документі, що створюється на основі конкретного шаблону, використовують елементи оформлення і значення параметрів з відповідного шаблону.

Для створення нового документа на основі існуючого шаблону виконайте команду "Файл/Создать". Виберіть потрібний шаблон у вікні "Создание документа ", встановіть перемикач "Создать " у положення "Документ" і натисніть кнопку "ОК".

Для створення нового документа за допомогою "мастера " виконайте команду "Файл/Создать", встановіть перемикач "Создать" у положення "Документ" і виберіть потрібний майстер (вкладки "Другие документы", "Записки", "Письма и факсы" -майстри резюме, календарів, повісток, записок, конвертів, листів, факсів тощо). Виконуйте вказівки цього майстра, вибирайте відповідні параметри і заповнюйте в разі потреби порожні текстові поля. На завершення натисніть кнопку "Готово".

Існує два основних типи шаблонів загальні шаблони і шаблони

документів. Загальні шаблони, прикладом яких є звичайний шаблон Normal.dot, містять настройки, доступні для всіх документів. Шаблони документів містять настройки, доступні лише для документів, побудованих на цьому шаблоні. У редакторі Word існує набір шаблонів документів і, крім того, можливість створювати шаблони самостійно. У редактор Word входить великий набір шаблонів для створення різних документів.

Каталог, в якому зберігаються шаблони документів, можна змінювати. Для цього треба виконати команду "Сервис/Параметры", перейти до вкладки "Расположение", у списку "Типи файлів" виділити пункт "Шаблоны пользователя " і натиснути кнопку "Изменить". У вікні, що з'явилося на екрані, треба задати нове повне ім'я папки, де зберігатимуться шаблони користувача.

За замовчуванням редактор Word автоматично зберігає зміни, внесені в шаблон Normal.dot (шаблон "Обычный"). Але можна керувати збереженням змін, що вносяться в цей шаблон. Для цього треба виконати команду "Сервис/Параметры", перейти до вкладки "Сохранение " і ввімкнути опцію "Запрос на сохранение шаблона Normal.dot".

Шаблони зберігаються з розширенням *.dot. При створенні нових шаблонів редактор Word додає до вказаного користувачем імені файла шаблону розширення *.dot.