Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Koreyskaya_kuhnya_Shapovalova.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
126.88 Кб
Скачать

7. Продукти характерні для корейської кухні, приправи

У більшості з нас Корея та її кухня асоціюється з корейською морквою і стравами із собачого м'яса. Насправді, це далеко не так. Корейська кухня має в запасі безліч страв з різного роду продуктів — починаючи з продуктів тваринного походження, закінчуючи рослинними. Багато в чому вона схожа з китайською, але в ній є свої, відмінні риси. Головним у корейської (як і в китайській) кухні є рис. Зазвичай з нього готують кашу, яка є незмінною для будь-якого свята. З рисової кашею подаються інші страви, асортимент яких залежить від місцевих традицій і сезону. Другими за популярністю є страви з ячменю і пшениці. Чималу частину раціону займають овочі і дика зелень. Все це може заправлятися різними приправами: соєвим соусом, кунжутом, кунжутним маслом, часником і зеленою цибулею.

Оскільки Корея має вихід до моря, поширені страви з морепродуктів— молюсків, креветок, устриць, трепангів, тріски, минтая, камбали і морських водоростей. Одним з улюблених страв корейців є риба в маринаді, яка не піддається термічній обробці. Її прикрашають листям кунжуту і заправляють різними гострими приправами, які надають блюду неповторні смакові властивості.

Багато в корейській кухні різноманітних супів. Овочеві, м'ясні, рибні та з морепродуктів. Суп в раціоні корейців — важливе блюдо і їдять його щодня.

Неможливо уявити корейську кухню без локшини. Вона виготовляється з картопляної, пшеничної, гречаної, кукурудзяної муки.

М'ясні страви подають варені, смажені або мариновані. Ну і звичайно знамениті страви з собачого м'яса. На сьогоднішній день вони займають четверту позицію після свинини, яловичини і курячого м'яса. Найпопулярнішим м'ясним блюдом в Кореї є яловичина нарізана скибочками, які перед смаженням замочують у розсолі з сої, кунжуту, часнику, зелені та інших спецій.

На особливому рахунку у корейців знаходяться блюда з бобів. У загальній складності існує більше ста корейських страв, де бобові відіграють не останню роль. Крім цього з них роблять молоко, сир, пасту та соуси. Одна з особливостей кулінарного мистецтва Кореї — це використання гострих приправ. При приготуванні страв здебільшого використовуються прянощі, особливо червоний перець: через нього корейські страви мають характерний червоно-помаранчевий колір. Широке використання перцю пояснюється тим, що Корея, особливо південна - країна з теплим, вологим кліматом, а перець допомагає довше зберегти продукти. При цьому перцем корейці почали користуватися тільки в XVI столітті, коли його завезли з Південної Америки португальці. Тоді сформувався традиційний спосіб приготування корейських страв. Перчена їжа цінувалася дуже високо, а поняття «смачний» і «гострий» в корейській мові стали синонімами. Набір спецій корейської кухні небагатий: здебільшого це часник і перець, але вони використовуються в різних пропорціях та комбінаціях, тому виходять різні смаки. Корейська кухня радянських корейців (коре-Сарама) пізнавана широким застосуванням коріандру, що додає корейським салатам характерний смак і запах. Усередині корейської кухні виділяється Корейська придворна кухня, яка відрізняється від кухні простого люду і кухні діаспори.

У корейської кухні чимало спільного з двома іншими найбільш значущими східній кулінарії - китайської та японської. Як і китайці, корейці люблять і охоче їдять свинину. Як і японці, вживають багато риби, у тому числі сирої. Характерною рисою корейської та китайської кухонь можна назвати рясне використання червоного пекучого перцю.

.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]