Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Koreyskaya_kuhnya_Shapovalova.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
126.88 Кб
Скачать

Суп грибний по-корейськи

На 3 порції:

Філе куряче – 50г

Яйце куряче – 50г

Шампіньйони – 50г

Бульон – 300г

Соевий соус – 80г

Насіння кунджута – 10г

Спеції – 10г

Технологія приготування

Філе куряче відварити, бульон злити, процідити,філе нарізати кубиками. Яйце зварити, шампіньйони смажити, все нарізати кубиками. Інгридіенти змішати,залити бульйоном, додати соевий соус та кунджут. Подавати гарячим.

Технологічна схема приготування наведена на рис.3.

Кунджут насіння

Рис.3 Технологічна схема приготування супу грибного по-корейськи

Креветки смажені

На 1 порцію:

Креветки – 120г

Цибуля зелена – 15г

Часник – 3г

Олія оливкова – 15г

Салат листя – 5г

Соевий соус – 40г

Насіння кунджута – 3г

Технологія приготування

Креветки почистити, розрізати великі на пополам. На розігріту сковороду вилити олію, потім покласти креветки, в процесі смаження поступово додавати соевий соус, під кінець жаріння додати часник. Смажити треба на великому вогні,тоді креветки матимуть золотистий колір та гарний смак. Подавати на листі салата, присипати кунжутним насінням. Як гарнір можна використовувати рис відварний.

Технологічна схема приготування смажених креветок наведена на рис.4

Рис.4 Технологічна схема приготування смажених креветок

Молочний коктейль з хурми

На 2 порції:

Хурма – 50г

Молоко – 100г

Морозиво – 50г

Цукор – 20г

Технологія приготування

Хурму дрібно нарізати, змішати з молоком,морозивом, додати цукор та взбити. При подачі на дно стакана покласти нарізану кубиками хурму.

Технологічна схема приготування коктейлю показана на рис.5.

Рис. 5Технологічна схема приготування молочного коктейлю з хурми

Фрукти під карамеллю

На 2 порції:

Ананас – 150г

Банани – 150г

Цукор – 100г

Масло вершкове – 100г

Мука пшенична – 50г

Яйце(білок) – 50г

Насіння кунджута – 50г

Масло рослинне – 500г

Технологія приготування

Консервовані ананаси і банан, нарізати кубиками. З муки та яєчних білків замісити тісто, за консистенціею схоже на сметану. Кубики фруктів обмакнути в тісто, та обжарити у фритюрі до появи золотистої скоринки. Розтопити вершкове масло, висипати в нього цукор та помішуючи прогріти до появи тягучої консистенції. Обсмажені фрукти залати карамельною масою та посипати кунджутом.

Технологічна схема цієї страви вказана на рис.6.

Рис.5 Технологічна схема приготування фруктів з карамеллю.

Висновок

Корейська кухня cформіровалась протягом століть під потужним впливом китайської та японської кухонь, проте, зуміла зберегти яскраву індивідуальність і представити світові сотні самобутніх національних блюд.Основу харчування корейців, як і багатьох інших народів Східної та Південно-Східної Азії, становить їжа рослинного походження , в першу чергу рис. З рису вариться приготовлена на пару і без солі каша пап, без якої не обходиться жодне корейське застолье.Еще один елемент традиційної корейської кухні - риба і морепродукти.

Особливе місце в раціоні корейців займають бобові культури (боби, соя, горох, квасоля). З спецій в сучасній корейської кухні частіше використовується гострий червоний перець, соєвий соус. Слід зазначити, що в традиційній корейської кухні майже не використовуються молоко та молочні продукти.

Дуже широко представлені в корейській кухні супи, солянки, овочеві відвари, густі м'ясні і рибні бульйони у поєднанні з овочами, соєвим соусом і соєвою пастою заслужено є предметом особливої гордості корейців , особливо суп кечанхккук, приготовлений із спеціального м'яса. Популярні і такі страви, як пулькоги (скибочки яловичини, мариновані в суміші із соєвого соусу, кунжутного масла, часнику, зеленої цибулі та інших приправ, і засмажені в жаровні прямо за столом); кимчхи (гостре овочеве блюдо з редьки або квашеної капусти); хве (шматочки риби, залиті оцтом, з дрібно нашаткованої морквою і редькою), сабза.

Найбільш поширеними солодощами у корейців є квадюль з рисового тіста, ессі (патока, що готується із зернових культур).

Місцеві напої в основному зроблені з ферментованого рису і пшениці, наприклад джунгджонг (дорогий варіант рисового вина), соджу (аналог горілки, зроблений з картоплі або зерна). Виробляють корейці також вино і пиво.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]