Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Koreyskaya_kuhnya_Shapovalova.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
126.88 Кб
Скачать

9. Найбільш характерні національні страви, способи оформлення та подачі

Бап (Варений рис) Варений рис є найважливішим елементом корейської кухні. Для додання пікантного смаку і поживної цінності в рис додаються ячмінь, соєві боби, каштани, просо та інші зернові культури.

Гук та Тхань (Суп) Корейська стіл не буде повний без супу. Суп варять з овочів, м'яса, яловичих кісток, риби, часто до складу супу включаються молюски кальмара, креветок, краба, восьминога і морські водорості. Тіге і Чжонголь (Страви з тушкованого м'яса або риби) Порівняно з корейськими супами ці страви містять менше бульйону і більше гущі. Вони можуть бути основною стравою на столі. Найбільш популярною стравою є Тіге з соєвої пасти твенчжан. Чжонголь зазвичай готується в каструлі прямо на столі. Локшина, гриби, кальмар, потрухи і овочі - улюблені компоненти для приготування чжонголь

Тім і Чжорім (Варене м'ясо або риба) Відмінності між тім і чжорім незначні. М'ясо або риба варяться на повільному вогні в соєвому соусі з додаванням інших приправ і спецій до тих пір, поки м'ясо не стане ніжним. Чжотгаль (Солоні морепродукти) Риба, молюски, креветки, устриці, рибна ікра або відібрані рибні частини часто використовуються в приготуванні Чжотгаль. На смак чжотгаль дуже солоний. Будучи блюдом, доповнюючим смакові якості вареного рису, чжотгаль також додається при приготуванні кимчи і багатьох інших страв.

Гуи (Смажені або копчені страви) Бульгогі (тонко нарізана маринована яловичина) і гальбі (мариновані яловичі ребра) - це найбільш відомі різновиди страви гуї.

Чжон (Блюда, смажені на сковороді) Гриби, кабачки, рибне філе, устриці або зелений перець, фарширований м'ясом, покриваються тонким шаром борошна, занурюються в сире яйце і смажаться на сковороді. Існує також різновид Чжон у вигляді млинців або оладок: із соєвого, пшеничного борошна або тертої картоплі готується тісто, яке перемішується із зеленим луком, кимчи або рубаною свининою і прожарюється на сковороді.

Хе (Сира риба) Блюдо з нарізаної скибочками сирої риби набуває популярності у всьому світі. Тунець, горбиль міюй, камбала, устриці, скат, морські огірки, морське вушко, морський їжак, і кальмар дуже популярні в Кореї. Іноді їдять і сиру яловичину. Кунжутні листя або листя салату є традиційними гарнірами, а тонкий шар добірного імбиру, гірчиці або пасти з червоного перцю надають їжі вишуканий гострий смак.

10. Приблизне меню Морква з кальмаром по-корейськи

На 1порцію:

Кальмар копчеий – 50г

Морква – 100г

Цибуля ріпчата – 20г

Часник 10г

Севий соус – 20г

Технологія приготування

Філе кальмара та моркву нарізати соломкою, на рослинному маслі обжарити цибулю. Всі продукти (цибулю охолодити)змішати з додаванням соевого соусу, в продукти додати сіль, перець, кунжутне насіння. Всі компоненти ще раз перемішати. Зберігати готову страву необхідно при низькій температурі.

Технологічна схема приготування вказана на рис.2

Рис.2 Технологічна схема приготування салату «Морква з кальмаром по-корейськи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]