Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Filosofiya.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
317.95 Кб
Скачать

62.Розрізнити поняття «особистість», «індивід», «індивідуальність»

Особистість — поняття, вироблене для відображення соціальної природи людини, розгляду його як суб'єкта соціокультурного життя, визначення його як носія індивідуальності, що розкривається в контекстах соціальних відносин, спілкування і предметної діяльності[1], соціально зумовлена система психічних якостей індивіда, що визначається залученістю людини до конкретних суспільних, культурних, історичних відносин. Індиві́дІндиві́дуум -(лат. individuum — неподільний) — Окремий організм, який існує самостійно.— Окрема людина, особа

Поняття "індивід" тісно пов'язане з поняттям "індивідуальність", яке використовується для позначення сукупності якостей, здібностей окремо взятої людини.

Одиничний представник роду людського. Індивідуальність (лат. individuitas — неподільність) — сукупність своєрідних психічних особливостей і певних властивостей людини, які характеризують її неповторність і виявляються у рисах характеру, у специфіці інтересів, якостей, що відрізняють одну людину від іншої.

63. Проаналізувати філософські погляди Юма та Берклі.

Юм вважав що знання існ. У формі:1. чіткого та виразного ; 2. не певне і туманне. Він стверджував що має справу не з зовнішнім світом, а з потоном своїх відчуттів та уявлень. Берклі критикував позиції Локка і стверджував що не лише вторинні, ай первинні якості речей мають суб*активний статус, і у цьому аспекті всі якості речей вторинні, тому що їх спиймає людина .

64.Пояснити різницю між предметами та суб’єктними цінностями.

 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]