Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы by APPLE and MEL.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
456.7 Кб
Скачать

Білет№1

Вопрос 1. Мова. Основні поняття(датн визначення наступним поняттям: мова; літературна мова; загальнонаціональна мова; функції мови).

Кожна національна мова — універсальна система, в якій живе національна душа кожного народу, його світ і духовність. Українська мова — невмирущий скарб істини, краси, благородства, знань, мистецтва. Сьогодні йдеться про розширення сфер функціонування української мови. Це засіб не лише спілкування, а формування нових виробничих відносин. Мова як інструмент здобуття знань, як засіб життєдіяльності людини має велике значення для всіх. Оскільки мова не тільки обслуговує сферу духовної культури, я й пов’язана з виробництвом, з його галузями і процесами, із соціальними відносинами, вона - елемент соціальної сфери.

Функції мови

Комунікативна функція

Експресивна функція

Мислетворча функція

Естетична функція

Культуроносна (історична, пізнавальна)

Номінативна функція

Вопрос 2. Контракт, договір, угода, їх реквізити.

Контракт — це особлива форма трудового договору, в якому термін його дії, права й обов'язки та відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору встановлюються угодою сторін

Реквізити контракту такі:

1) назва документа із стислим обгрунтуванням його призначення (на виконання обов'язків ... , на управління підприємством тощо);

2) дата й місце підписання;3) орган, що наймає керівника;4) посада, прізвище, ім'я та по батькові того, кого наймають;

5) текст;6) підписи сторін — укладачів контракту;7) печатка.

Договір – це документ, в якому зафіксовано угоду між сторонами про взаємодію і належним чином оформлено.

Реквізити договору з господарської діяльності: назва виду документа; дата (підписання); індекс; місце складання чи видання; заголовок до тексту; текст (Текст поділяють на дві частини: вступну, де зазначають назви сторін, між якими укладається договір, посади, прізвища, імена, по батькові осіб, які підписуватимуть договір; у разі потреби наводять посилання на документи, що засвідчують уповноваження особи, котра підписує договір; основну, в якій є пункти “Предмет договору”, “Обов’язки сторін”, “Порядок розрахунків”, “Відповідальність сторін”, “Порядок розірвання договору”, “Загальна сума договору”, “Термін дії договору”, “Інші умови договору” і т.ін.); позначка про наявність додатка; відбиток печатки.

Трудова угода укладається між організацією й людиною, яка не працює в цій організації. Коли в організації чи установі бракує фахівців з певної галузі, вона залучає для виконання деяких видів робіт працівників з інших установ.

Трудова угода містить такі реквізити:назву документа;дату й місце його складання;перелік сторін, що уклали угоду;зміст угоди із зазначенням обов'язків виконавця і замовника;юридичні адреси сторін;підписи сторін;печатку підприємства або організації..

Вопрос 3.

Цифрові вольтметри змінного струму, як правило, являють собою поєднання перетворювача змінної напруги в постійне з ЦП постійного струму. Залежно від виду перетворювачазмінної напруги в постійне такі ЦВ реагують або на діючізначення вимірюваної напруги, або на йогосредневипрямленному значення. В останньому випадку за аналогією з випрямними приладами вони градуюються в діючих значеннях синусоїдальної напруги. Вони призначені дляроботи в ланцюгах з синусоїдальної формою вимірюваногонапруги. Перетворювачі діючого значення вимірюванихнапруг в напругу постійного струму зазвичай реалізуються наоснові термоелектричних перетворювачів

Білет№2