Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы by APPLE and MEL.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
456.7 Кб
Скачать

Вопрос3.

Примірне конструктивне виконання двоелементноюферродинамический вимірювального механізму, широковикористовуваного для побудови трифазних ватметрів, показано на малюнку. Два шихтованних магнітопроводамають нерухомі струмові обмотки. Обмотки напруги,виконаніу вигляді рухомих рамок, укріплені назагальній осі.Включення струмових обмоток і обмоток напруги трифазнихдвоелементний ватметрів проводиться за такою схемою, вякій використовується метод двох приладів. Розширення діапазону вимірювання трифазнихдвоелементний ватметрів, так само як і одноелементніоднофазних ватметрів, здійснюється за допомогоювимірювальних трансформаторів струму і напруги.

Білет№12

  1. Вопрос 1. Поділ прикметників на якісні, відносні та присвійні. Ступені порівняння прикметників.

До якісних належать імена прикметники:

1.Обозначающіе властивості і якості, що сприймаються органами чуття (солоний,);2.Обозначающіе колір (білий,);3.Внутренніе і зовнішні якості і властивості людини і тварин (приємний, добрий, злий, поганий, розумний);4.Пространственние відносини, величину, розмір (просторий,);

Присвійні прикметники

1.Образование від цих прикметників коротких форм:

«Бессон Кремль, і стіни його звуть працювати і поспішати».

2.Образованіе ступенів порівняння:

«Даремна відблиск життя колишньої, Вона була ще мертвий».

3.Образованіе прислівників на-о-,-е-, а також форм вищого ступеня від таких прислівників, наприклад: поверхнево (більш поверхнево ознайомитися, говорити театрально.

4.Сочетаніе прикметника з прислівником, що вказує на більшу чи меншу ступінь якості відносні

Прикметники відносні позначають ознаки предметів за їх урізноманітненню відносин до інших предметів (недільний відпочинок,). Прикметники відносні, вироблені від прислівників місця і часу виражають також ставлення до місця і часу (тутешній житель,).

Ступені порівняння прикметників

Якісні прикметники при порівнюванні ознак предметів можуть вказувати на неоднакову міру якості. У зв'язку з цим розрізняються два ступені порівняння: вищий і найвищий.

Вищий ступінь показує, що в одному предметі ознака проявляється більшою (або меншою) мірою, ніж в іншому: сьогодні погода холодніша, ніж учора.

Найвищий ступінь показує, що в якомусь предметі ознака виявляється найбільшою (або найменшою) мірою порівняно з іншими предметами:Дніпро — найдовша річка України.

Кожен зі ступенів має дві форми: просту й складену.

Вопрос 2. Наказ, його реквізити

Наказ — це розпорядчий документ, який видається керівником установи (структурного підрозділу) на правах єдиноначальності та в мея компетенції, обов'язковий дня виконання підлеглими.

Реквізити:

Повна назва установи, де видається наказ. Назва документа. Дата. Номер. Назва (заголовок) наказу (про що наказ). Текст.

Підпис (посада керівника, підпис, ініціали, прізвище)

Вопрос3Принципова конструктивна схема трьохелементноїтрифазного ферродинамический ваттметра наведена на малюнку. Коженелемент містить виконаний з магнитомягкие матеріалушихтованний магнітопровід знерухомою струмовогообмоткою. Рухливі рамки елементів жорстко укріплені наодній осі. Таким чином, на рухому частину трифазноготрьохелементної ваттметра діє арифметична сума моментів всіх трьох елементів. Безпосереднє включення елементівваттметра в трифазну чьотирьох ланцюг здійснюється за наступною схемою. Розширення діапазону вимірювання Трьохелементнийтрифазних ватметрів здійснюється так само, якдвоелементний ватметрів, - за допомогою вимірювальнихтрансформаторів струму і напряженія.Следует зазначити, щов останні роки промисловістю для вимірювання потужності вчьотирьох трифазного ланцюга випускаються спеціальніщитові ферродинамический двоелементний ватметри типуД323.

Білет№13