Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы by APPLE and MEL.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
456.7 Кб
Скачать

Вопрос 1 Синтаксичні особливості професійних текстів.

Загальна грамотність професійного тексту, що виражається в чіткості і логічності викладу,дотриманні правописних норм, а також дотриманні правил, обов'язкових для ОДС, досягається,зокрема, за рахунок синтаксису.Здебільшого це прямий порядок слів з узгодженими і неузгодженими означеннями.Речення слід будувати таким чином, щоб ключова фраза була розміщена в його першій частині(Професор Білецький у своїй статті, яка розміщена в останньому університетському збірнику,зазначив...).Вставні слова, які пояснюють окремі поняття чи систематизують виклад, переважно стоять напочатку речення (На жаль, за такі результати праці ви не можете отриматипремії)

Щодо структури речень, то майже всі присудки вживаються у теперішньому часі (Телекомпанія«Тоніс» пропонує...)

Поширеними є пасивні структури типу: закони приймаються; вимоги ставляться.

Важливою ознакою професійного тексту є і часте використання дієприкметникових та дієприслівникових зворотів, що надають тексту стислості.

Найчастіше надається перевага складним реченням та простим в усному мовленні.

Широко використовуються однорідні члени речення.

Вопрос 2 Мовлення, ознаки мовлення.

Мовлення - процес добору і використання засобів мови для спілкування з іншими членами певного мовного колективу. Мовлення є формою існування живої мови , у мовленні мова функціонує , перебуває в постійному розвитку . Мова і мовлення нерозривно між собою пов'язані. Мовлення існує на основі певної мови, а мова виявляє себе в мовленні її носіїв . Мова щодо мовлення — явище загальне ; вона належить усім , хто нею користується . Мовлення ж щодо мови — часткове, окреме, індивідуальне. Та без повсякденного вжитку на всіх вікових і соціальних рівнях , невпинного розвою форм і засобів спілкування навіть найрозвиненіша мова приречена на асиміляцію і зникнення .

Добираючи ті чи інші мовні засоби , слід дотримуватися загальних етичних вимог та

орієнтуватися також і на позамовні чинники , розглядаючи їх як єдине ціле . Серед цих чинників найважливішими є суспільна сфера й мета спілкування в конкретних обставинах.

Оскільки мова є найуніверсальнішим засобом спілкування , накопичення й передачі

інформації , навчання , виховання та формування духовного світу вона немислима без належної культури мовлення .

Вопрос 3

До складу інформаційного комплексу входять: пристрої збору та розподілу інформації від об'єкта, пристрої візуальногопредставлення інформації, включаючи електронно-променевііндикатори, і пристрої контролю параметрів шляхомпорівняння з установками, а також пристрої реєстрації і сигналізації. Обчислювальний комплекс організований на базі міні-ЕОМ типу М-6000 і призначений для виконання необхіднихрозрахунків і логічних операцій в реальному масштабі часу впроцесі обробки інформації, що надходить від інформаційного комплексу, а також вироблення сигналів керування та подання їх на пристрої керуючого комплексу.Залежно від складності обчислювальних і логічних завдань, що вирішуються ИВ К, склад обчислювального комплекту, що складається з однієї ЕОМ. до багатопроцесорної системи. Керуючий комплекс містить пристрої вироблення позиційних і аналогових сигналів управління.