Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ministerstvo_osviti_i_nauki_ekzamen.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
201.73 Кб
Скачать

1.1.3. Технологічні особливості виробництва продукції з сировини тваринного походження.

Технологічні особливості асортименту продукції з молока, кисломолочних продуктів, яєць та яєчних продуктів. Характеристика функціонально-технологічних властивостей вихідної сировини як об'єкта переробки в підприємствах харчування. Класифікація кулінарної продукції із молока, кисломолочного сиру та яєць за сукупними ознаками. Характеристика технологічних процесів виробництва напівфабрикатів: теоретичне обґрунтування параметрів процесу; фактори та сутність фізико-хімічних процесів. Асортимент, вимога до якості, умов та режимів реалізації готової кулінарної продукції з молока, кисломолочного сиру, яєць та яєчних продуктів.

Технологія продукції з м'яса, м'ясопродуктів та м'яса диких тварин. Характеристика технологічних властивостей сировини класифікація, вимоги до якості різних видів м'яса. Особливості технологічного процесу виробництва напівфабрикатів з м'яса яловичини, свинини, баранини, телятини; завдання етапів технологічного процесу, Класифікація напівфабрикатів за сукупними ознаками, їхнє технологічне призначення. Загальні особливості технологічного процесу обробки м'яса диких тварин. Технологія обробки та використання субпродуктів,

Класифікація готової продукції з м'яса, м'ясопродуктів. Загальна характеристика асортименту страв і кулінарних виробів із м'яса та м'ясної сировини. Характеристика способів та видів теплової кулінарної обробки продукції з м'яса та м'ясної сировини. Загальні вимоги до оформлення та подавання страв і виробів з м'яса та м'ясопродуктів. Особливості підбору соусів та гарнірів до них. Управління технологічними процесами виробництва та якістю готової продукції з м'яса та м'ясопродуктів. Обґрунтування умов та термінів зберігання та реалізації готової продукції, вимоги до якості, види браку, способи його усунення.

Технологія продукції із птиці, кролика, пернатої дичини. Загальна характеристика сировини, її технологічні властивості та особливості обробки різних видів птиці, пернатої дичини, кролів. Виробництво напівфабрикатів, їхня класифікація та технологічне призначення. Асортимент страв і кулінарних виробів з птиці, пернатої дичини та кролів, його використання. Правила оформлення і подавання страв і кулінарних виробів з названої сировини, гарніри і соуси до них. Вимоги до якості страв,

4

види браку, способи його усунення, умови і терміни зберігання і реалізації продукції з птиці, пернатої дичини і кролів.

Особливості виробництва і технологічне призначення кулінарної продукції з риби, рибопродуктів та нерибної водної сировини (гідробіонтів). Характеристика функціонально-технологічних властивостей гідробіонтів. Класифікація кулінарної продукції з гідробіонтів за сукупними ознаками. Характеристика технологічних процесів виробництва напівфабрикатів з риби з кістковим та хрящовим скелетом, нерибної водної сировини. Теоретичне обґрунтування параметрів процесу. Загальні особливості способів та видів теплової обробки, теоретичне обґрунтування параметрів та апаратурне оформлення процесів. Формування асортименту страв із гідробіонтів. Гарніри і соуси до них. Обґрунтування вимог якості, правил оформлення та подавання страв і готових виробів з гідробіонтів, види браку, способи його усунення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]