Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
1.07 Mб
Скачать

20. Апробація матеріалів за темою бакалаврської роботи

Проаналізувавши загальний стан підприємства можна зробити пропозиції по покращенню фінансового стану підприємства:

1. Перш за все підприємство повинно реалізувати всю продукцію, що застоюється на складах. Реалізацією і просуванням продукції на ринок на підприємстві займається відділ маркетингу (який на підприємстві ще не організований в окремий відділ). Саме цей відділ повинен забезпечити просування товару не тільки у власний магазин, а також вести пошук інших ринків збуту. Введення сучасної моделі відділу маркетингу забезпечує звязок цього відділу з всіма іншими відділами підприємства, що забезпечує їх ефективну роботу.

2. Знищення собівартості продукції - дозволить підприємству бути конкурентноспроможним на ринку збуту. Можливе за рахунок впровадження нової техніки, технологій, більш раціонального використання як матеріальних так і трудових ресурсів, зменшення питомої ваги постійних затрат в собівартості продукції, адже зниження собівартості продукції прямо пропорційно впливає на збільшення прибутку підприємства.

3. Збільшення грошових коштів на розрахунковому рахунку підприємства, що збільшить коефіцієнт абсолютної ліквідності і дозволить підприємству брати довго і короткострокові позики в банку для фінансування поточної діяльності, які видаються лише платоспроможним підприємствам, в яких коефіцієнт абсолютної ліквідності відповідає нормі. Збільшення грошових коштів можна забезпечити за рахунок реалізації зайвих виробничих і невиробничих фондів, здачі їх в оренду.

4. Виробництво і розробка нових видів продукції, яка зацікавить споживачів.

Незважаючи на те, що підприємство має добрі результати по деяких показниках, воно знаходиться в нестійкому фінансовому стані через нестачу грошових коштів. Великі обсяги готової продукції на складі свідчать про те, що дана продукція не дуже користується попитом через високу ціну, яка, в свою чергу, обумовлена великою собівартістю.

Світовий досвід вчить нас тому, що дійсне просування на шляху реформ залежить від змін у виробничій сфері та знаходженні ефективних форм господарювання. Важливу роль в цьому процесі в Україні відіграє об'єктивний аналіз фінансового стану підприємств.

Висновки і пропозиції

В першу чергу варто відмітити важливе значення виробничої обліково-економічної практики взагалі. Оскільки, саме завдяки цій практиці у мене з’явилась можливість перевірити і застосувати свої знання теорії з таких дисциплін як: бюджетний менеджмент, податковий менеджмент та податковий облік і звітність підприємств.

В результаті проходження виробничої практики я вивчив:

– основні положення законодавчих актів, нормативно-інструктивних документів, які регулюють діяльність базового підприємства;

– основні методологічні документи, положення, типові інструкції, що регулюють економічну та виробничу діяльність підприємства;

– сферу і напрямки діяльності підприємства;

– склад майна підприємства та джерел його формування;

– організаційну структуру підприємства, механізм його функціонування;

– систему взаємовідносин підприємства із зовнішніми контрагентами і ринковою інфраструктурою;

– кадровий потенціал, структуру персоналу і кадрову політику підприємства, форми й методи організації праці, її оплати та стимулювання;

– порядок формування та використання прибутку;

– облікову політику підприємства;

– організацію первинного обліку;

– організацію бухгалтерського обліку;

– міри відповідальності за бюджетні та податкові правопорушення учасниками бюджетного процесу;

– всебічно аналізувати фінансовий стан підприємства;

– складати первинні та зведені документи щодо нарахування та сплати податків;

– самостійно облікувати операції по розрахункам з бюджетом;

– самостійно складати податкову звітність.

Із загальної еколого-економічної характеристики можна зробити висновок, що по-перше, екологічному аспекту на підприємстві увага майже не приділяється; по-друге, економічний стан продовжує погіршуватись, тобто спостерігається зниження майже всіх економічних показників господарства. Наприклад: валова продукція, товарна продукція, площа с.-г. угідь, середньорічна чисельність працівників.

В даний час адміністративні методи керування втрачають свої функції і на зміну їх приходять економічні методи управління, які групуються на нових, прогресивних технологіях виробництва конкурентно спроможної продукції для внутрішнього і зарубіжних ринків. Тому спеціалістам треба вільно орієнтуватися серед економічних показників, інформації про майно, грошовий і фінансовий стан, результати діяльності свого підприємства і партнерів, щоб всебічно аналізувати виробництво, оперативно на нього впливати.

Кожен спеціаліст повинен детально знати об’єктивні закономірності розвитку своїх підприємств або виробничих підрозділів, володіти практичними навиками виявлення внутрішніх резервів для раціонального використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів.