Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
услуги.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
77.08 Кб
Скачать

1. Обов’язки власників і керівників будинків відпочинку, пансіонатів,туристичних баз.

Власники і керівники будинків відпочинку, пансіонатів, туристичних баз, інших підприємств і організацій, діяльність яких пов'язана з організацією відпочинку населення, зобов'язані створити здорові і безпечні умови для відпочинку, фізкультурно-оздоровчих занять, дотримуватися законодавства про охорону здоров'я і санітарно-гігієнічних норм, забезпечувати особам, які відпочивають, необхідну лікувально-профілактичну допомогу

2. Як справляється плата за фактичну кількість спожитої теплової енергії при використані двоставкового тарифу на послуги теплопостачання?

Плата за фактичну кількість спожитої теплової енергії (умовно-змінна частина тарифу) визначається приладом обліку (тепловим лічильником) або розрахунковим методом для кожного будинку у відповідності до його теплового навантаження (у випадку відсутності приладу обліку теплової енергії) справляється споживачем за той місяць, к якому споживач отримав послугу опалення чи гарячу воду.

3. Хто і яким чином затверджує ціни на комунальні послуги?

1. Порядок формування тарифів на кожний вид житлово-комунальних послуг другої групи (пункт 2 частини першої статті 14 цього Закону) визначає Кабінет Міністрів України.

2. Виконавці/виробники здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво житлово-комунальних послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів.

Порядок доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів розробляється і затверджується центральним органом виконавчої влади.

Порядок розроблення, погодження і затвердження інвестиційних програм затверджуються Кабінетом Міністрів України.

У разі зменшення собівартості виробництва житлово-комунальних послуг кошти спрямовуються на відновлення активів підприємства.

3. Органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі не нижче економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

1. Плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. {Частина перша статті 32 в редакції Закону }

2. Розмір плати за комунальні послуги розраховується виходячи з розміру затверджених цін/тарифів та показань засобів обліку або за нормами, затвердженими в установленому порядку.

4. Охарактеризуйте договірні взаємовідносини туриста і туристичної фірми.

Договірні взаємовідносини туриста і туристичної фірми складаються як відносини покупця-замовника і продавця-виконавця. Вони починаються зі звернення клієнта в туристичне агентство за інформацією про послуги, які воно реалізує.

Укладаючи договір з туристичною фірмою, клієнт розраховує на отримання необхідного йому набору послуг відповідної якості. Туристична фірма при цьому надає йому, як правило, ще не самі послуги, а права (гарантії) їх отримання в обумовлений договором час, у певному місці. Турист здобуває гарантії отримання необхідних йому послуг, сукупність яких відображається в путівці. Ці гарантії є кінцевим продуктом діяльності туристичної фірми і, відповідно, предметом договору.

Якщо клієнт зацікавлений в індивідуальному туризмі, він може доручити турагенту підготувати йому програму подорожі та повідомити вартість окремих видів або комплексу послуг. Одночасно він заповнює анкету із зазначенням маршруту подорожі, кількості днів перебування, класу обслуговування та ін.

Через певний термін туристичне агентство направляє йому програму подорожі, зазначивши її ціну. Якщо клієнт погоджуеться з програмою i ціною подорожі, він вносить туристичному агентству аванс (депозит) у cумi, яка становить приблизно 5% ціни послуги. Після отримання авансу турагентство зв'язується з транспортними, готельними та іншими туристичними організаціями для отримання від них підтвердження про можливість надати необхідної клієнту послуги.

Зацікавленим у груповій подорожі за інклюзив-туром клієнтам туристичне агентство надає рекламні матеріали завчасно розроблених маршрутів із зазначенням їx ціни, терміну подорожі, дати її початку. Клієнт, обравши тур, переказуе гроші поштою або через банк на рахунок турагентства із зазначенням індексу туру. Впродовж кількох днів турагентство надсилає йому ваучер i повідомлення з переліком необхідних для поїздки документів.

Взаємовідносини між суб'єктами оформляють відповідними договорами (контрактами), істотними умовами яких є:

—предмет договору: придбання туристом прав (гарантій) на тур, оформлених як путівка;

—обсяг, умови та якість надання послуг;

—порядок оплати i розрахунків за послуги, які є предметом договору;

—дата укладення i термін дії договору;

—права сторін (суб'єктів договору);

—обов'язки туристичної фірми щодо надання туристичного продукту в повному обсязі i відповідної якості; медичного страхування туристів, оформления для них посольських віз та ін.;

—обов'язки туриста щодо оплати послуг, надання необхідних документів для оформления віз та iн.;

—відповідальність i звільнення від відповідальності

сторін внаслідок форс-мажорних обставин, зміни якості наданих послуг, термінів їx надання, відмови сторін від туру.

У договорі обумовлюють терміни надання послуг, вид транспорту, який доставлятиме туриста до місця відпочинку i в зворотному напрямку, клас, найменування готелю i місце його розташування. Укладають його письмово, скріплюючи печатками i підписами сторін. Він вважається укладеним з моменту оплати вартості туру та видачі туристу чи керівнику групи туристичного ваучера.