Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
услуги.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
77.08 Кб
Скачать

5. Послідовність дій енергопостачальника по відключенню електричної енергії у разі несплати за спожиту електричну енергію.

У разі несплати за спожиту електричну енергію протягом 10 днів після терміну, зазначеного у договорі чи платіжному документі, та неотримання енергопостачальником повідомлення про оплату на 20 день споживачу надсилається попередження про відключення електричної енергії.

У разі несплати за спожиту електричну енергію на 30 день після отримання споживачем попередження енергопостачальник має право відключити споживача від електричної мережі.

Забороняється відключення споживачів перед вихідними та святковими днями.

6. Надайте визначення “науково-технічного обслуговування”.

Научно - техническое обслуживание - общественные отношения , формирующиеся в процессе научно - технической деятельности с целью получения новых знаний , использования их для создания и совершенствования способов , орудий , предметов и условий труда , жизни человека , духовного и культурного развития общества

7.Навести класифікацію житлово-комунальних послуг за функціональним призначенням.

Залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяють на:

а) комунальні послуги (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів тощо);

б) послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрібудинкових приміщень і прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрібудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо);

в) послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків (утримання на балансі, укладання договорів на виконання послуг, контроль за дотриманням умов договору тощо);

г) послуги з ремонту приміщень, будинків, споруд (заміна, підсилення елементів конструкцій і мереж, їх реконструкція, відновлення спроможності несучих елементів конструкцій тощо).

8. Що таке система освіти? Назвіть складові структури освіти

Система образования состоит из учебных заведений , научных , научно - методических и методических учреждений , научно -производственных предприятий , государственных и местных органов управления образованием и самоуправления в области образования .

Структура образования включает : дошкольное образование ; среднее образование ;

внешкольное образование; профессионально - техническое образование ; высшее образование ;

последипломное образование ; аспирантуру ; докторантуру ; самообразование.

9.У чому полягає сутність житлово-комунального господарства? Наведіть структуру житлового фонду України.

Житлово-комунальне господарство є важливою соціальною галуззю народного господарства, яка задовольняє потреби населення, підприємства та організації в житлі, розв'язанні комунальних проблем.

Житлово-комунальне господарство комплекс самостійних служб, покликаних задовольняти потреби територіальної громади у комунальних послугах (санітарно-технічних, енергетичних, тран­спортно-комунальних, готельних).

Відповідно до Загального класифікатора галузей народного господарства України житлово-комунальне госпо­дарство об'єднує:

— житлове господарство: домоуправління, житлово- експлуатаційні контори (ЖЕК), житлово-комунальні відділи (ЖКВ), житлово-комунальні контори (ЖКК) підприємств і організацій, дачні та житлові кооперативи;

— гуртожитки навчальних закладів: гуртожитки ВНЗ, технікумів, шкіл та інших навчальних закладів.

Жилі будинки, а також житлові приміщення в інших будівлях, що знаходяться на території України, утворюють житловий фонд, до складу якого належать:

- жилі будинки і житлові приміщення в інших будівлях, що належать державі (державний житловий фонд);

- жилі будинки і житлові приміщення в інших будівлях, які належать аграрним спілкам, іншим кооперативам і організаціям, їх об'єднанням, профспілковим та іншим громадським організаціям (громадський житловий фонд);

- жилі будинки, що належать житлово-будівельним кооперативам (фонд житлово-будівельних кооперативів);

- жилі будинки (частини будинків), квартири, які належать громадянам на правах приватної власності (приватний житловий фонд).

До житлового фонду включають також жилі будинки державно- кооперативних об'єднань, підприємств і організацій. До них застосовують правила, встановлені для громадського житлового фонду. До житлового фонду не входять нежилі приміщення в жилих будинках, призначені для торговельних, бутових та інших потреб непромислового характеру.