Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
услуги.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
77.08 Кб
Скачать

30. З ким виконавець послуг з управління будинком укладає договори?

Протягом 30 календарних днів після укладення зазначеного договору виконавець послуг з управління будинком , спорудою або групою будинків укладає зі споживачами , які є власниками квартир , орендарями або квартиронаймачами у багатоквартирному будинку , договори на надання житлово -комунальних послуг.

Виконавець послуг з управління будинком , спорудою або групою будинків в межах повноважень , визначених законом та договором , є відповідальним перед власником (власниками ) житлових будинків та споживачами послуг за ненадання або неякісне надання житлово -комунальних послуг.

Виконавець послуг з управління будинком , спорудою або групою будинків може без проведення додаткових конкурсів укладати субпідрядні договори на виконання його функцій у разі , якщо укладання таких договорів передбачено договором на надання послуг з управління будинком , спорудою або групою будинків. У разі укладення субпідрядних договорів виконавець послуг з управління будинком , спорудою або групою будинків є відповідальним за якість наданих послуг

31. Основні напрями підвищення конкурентоспроможності та досягнення конкурентних переваг організацій соціокультурної сфери.

32. Послідовність дій газопостачальника по відключенню газа у разі несплати за газ.

Якщо споживач не оплатив надані послуги з газопостачання протягом 10 днів після строку, зазначеного в договорі чи платіжному документі, а газопостачальна організація протягом наступних п'яти днів не отримала повідомлення про оплату, споживачеві надсилається письмове попередження про припинення газопостачання.

У разі неоплати наданих послуг з газопостачання протягом 10 днів після отримання споживачем письмового попередження (з позначкою про його вручення) газопостачальна організація має право відключити споживача від газопостачання.

Припинення газопостачання не звільняє споживача від обов'язку сплатити заборгованість за фактично отримані послуги з газопостачання.

Забороняється відключати споживачів від газопостачання в останній робочий день перед вихідними та святковими днями, крім випадків аварійних ситуацій в системах газопостачання.

33. Від чого залежить ефективність надання туристичних послуг?

Економічна діяльність у галузі туризму полягає в ефективному використанні наявної та створенні нової матеріально-технічної бази, збільшенні валютних надходжень до бюджету держави, кооперуванні коштів суб'єктів туристичної діяльності, зайнятості населення, задоволенні його різноманітних потреб, розвитку суб’єктів туристичного бізнесу, основними завданнями яких є створення туристичного продукту; формування ринку туристичних послуг; удосконалення інфраструктури туризму; надання туристичних послуг, розвиток внутрішнього та іноземного туризму.

Доходи від туристичної діяльності формуються за рахунок надходжень від основної діяльності, проживання туристів у готелях, мотелях, кемпінгах, організації харчу¬вання, транспортного обслуговування, надання додатко¬вих послуг, інших видів діяльності. Прибуток суб'єктів туристичної сфери підлягає оподаткуванню на загальних підставах згідно з чинним законодавством України. З ме¬тою збереження природного та історико-культурного се¬редовища вони можуть передавати частину прибутку до місцевих бюджетів для цільового використання.

Фінансовий стан туристичної фірми є результатом її господарської діяльності і характеризується фінансовою стійкістю, платоспроможністю та ліквідністю.

На вартість готельного обслуговування і харчування впливає також тривалість проживання (чим більша тривалість проживання, тим нижча вартість одно¬го туродня). Під час розрахунку готельного обслуговування ціну проживання і харчування розбивають на тарифну сітку, що має діапазон 7 днів.