Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
услуги.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
77.08 Кб
Скачать

17.Назвіть істотні умови договору на створення (передавання) науково-технічної продукції.

Істотними умовами договору (контракту) на створення (передачу) науково - технічної продукції є:

1.Предмет договору (найменування науково - технічної продукції, науково-технічні, економічні та інші вимоги до неї, а також способи її застосування).

2.Терміни виконання робіт (іноді відзначають терміни основних їх етапів на основі складання календарних планів).

3. Вартість робіт і порядок розрахунків.

4.Умови здачі, приймання та оцінки науково - технічної продукції (передбачає перелік наукової, технічної та іншої документації, що підлягає її оформлення і здачі виконавцем замовнику).

5. Відповідальність сторін.

18. Надайте класифікацію житлово-комунальних послуг в залежності від функціонального призначення. (зу „Про Житлово-комунальні послуги”).

Залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяють на:

а) комунальні послуги (централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів тощо);

б) послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрібудинкових приміщень і прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрібудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо);

в) послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків (утримання на балансі, укладання договорів на виконання послуг, контроль за дотриманням умов договору тощо);

г) послуги з ремонту приміщень, будинків, споруд (заміна, підсилення елементів конструкцій і мереж, їх реконструкція, відновлення спроможності несучих елементів конструкцій тощо).

19. Які освітньо-кваліфікаційні рівні встановлюють в Україні (зу “Про освіту”)?

В Україні встановлюються такі освітньо - кваліфікаційні рівні:

  - Кваліфікований робітник;

   - Молодший спеціаліст;

  - Бакалавр;

   - Фахівець, магістр.

   Положення про освітні та освітньо - кваліфікаційні рівні (ступеневу освіту) затверджується Кабінетом Міністрів України.

20. Який Порядок оформлення претензій споживачів жкп до виконавців?

У разі порушення виконавцем умов договору споживач має право викликати його представника для складення та підписання акта-претензії споживача, в якому зазначаються строки, види, показники порушень тощо.

Представник виконавця повинен з'явитися на виклик споживача не пізніше строку, визначеного договором.

Акт-претензія складається споживачем та представником виконавця і скріплюється їхніми підписами. У разі неприбуття представника виконавця в погоджений умовами договору строк або необґрунтованої відмови від підписання акта-претензії він вважається дійсним, якщо його підписали не менш як два споживачі.

Акт-претензія споживача подається виконавцю, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок платежів або видає письмово споживачу обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.

Спори щодо задоволення претензій споживачів вирішуються в суді. Споживач має право на досудове вирішення спору шляхом задоволення пред'явленої претензії.

У разі встановлення за результатами аналізу факту погіршення нормованих показників якості води, витрати споживача, які він здійснив при оплаті вартості проведення аналізу води, підлягають компенсації за рахунок виконавця/виробника.