Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
услуги.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.06.2019
Размер:
77.08 Кб
Скачать

10. Що є головною метою надання соціально-культурних послуг?

Головна мета надання соціально-культурних послуг полягає в задоволенні потреб споживачів та отриманні певної вигоди суб єктами, які її продукують

основні видисоціально-культурних послуг: соціальні(освіта, наукове обслуговування,охорона здоров`я, санаторно-курортні та оздоровчі послуги, фізична культура і спорт, туризм), послуги у сфері культури ( культура та мистецтво)

11. Які вимоги до кадрового забезпечення в сфері надання освітніх послуг(зу “Про освіту”№1060-XII, із змінами вiд 11 червня 2008) ?

1. Педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями, які мають відповідну освіту, професійно - практичну підготовку, фізичний стан яких дозволяє виконувати службові обов'язки.

2. Педагогічну діяльність у навчальних закладах здійснюють педагогічні працівники, у вищих навчальних закладах третього і четвертого рівнів акредитації та закладах післядипломної освіти - науково - педагогічні працівники.

Перелік посад педагогічних та науково - педагогічних працівників встановлюється Кабінетом Міністрів України.

3. Педагогічні та науково - педагогічні працівники приймаються на роботу шляхом укладення трудового договору, в тому числі за контрактом. Прийом на роботу науково - педагогічних працівників здійснюється на основі конкурсного відбору.

4. Педагогічні працівники підлягають атестації. За результатами атестації визначаються відповідність працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюються категорії, педагогічні звання. Порядок атестації педагогічних працівників встановлюється центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти.

Перелік категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, порядок їх присвоєння визначаються Кабінетом Міністрів України.

Рішення атестаційної комісії є підставою для звільнення педагога з роботи в порядку, встановленому законодавством.

12.Особливості курортів державного та місцевого значення (зу “Про курорти” від 19 січня 2006 року n 3370-IV).

До курортів державного значення належать природні території, що мають особливо цінні та унікальні природні лікувальні ресурси і використовуються з метою лікування, медичної реабілітації та профілактики захворювань.

До курортів місцевого значення належать природні території, що мають загальнопоширені природні лікувальні ресурси і використовуються з метою лікування, медичної реабілітації та профілактики захворювань.

13. Сформулюйте принципи державної політики у сфері житлово-комунальних послуг (Закон України „Про Житлово-комунальні послуги”).

принципах:

1) забезпечення раціонального використання наявних ресурсів та сталого розвитку населених пунктів;

2) створення та підтримання конкурентного середовища при виробленні та наданні житлово-комунальних послуг, забезпечення контролю у сфері діяльності природних монополій;

3) забезпечення функціонування підприємств, установ та організацій, що виробляють, виконують та/або надають житлово-комунальні послуги, на умовах самофінансування та досягнення рівня економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво;

4) регулювання цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, перелік яких визначено цим Законом, з урахуванням досягнутого рівня соціально-економічного розвитку, природних особливостей відповідного регіону та технічних можливостей;

5) забезпечення рівних можливостей доступу до отримання мінімальних норм житлово-комунальних послуг для споживачів незалежно від соціального, майнового стану, віку, місцеперебування та форми власності юридичних осіб тощо;

6) дотримання встановлених стандартів, нормативів, норм, порядків і правил щодо кількості та якості житлово-комунальних послуг;

7) забезпечення соціального захисту малозабезпечених громадян.