Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дью Ділідженс.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
425.98 Кб
Скачать

Приклад завдання і оцінювання підсумкового модуля

Проміжний контроль рівня засвоєння програмного матеріалу, який включений в модуль 1 здійснюється шляхом проведення письмової контрольної роботи в аудиторії. Контрольна робота полягає у вирішення студентами комплексної аналітичної ситуації, яка складена на основі програмного матеріалу.

  1. Підсумкове оцінювання результатів вивчення навчальної дисципліни Структура білету для складання заліку:

Кожен білет містить п’ять завдань, в тому числі:

  • 2 теоретичних програмних питання;

  • 1 фінансову вправу;

  • 1 тестове завдання з 20 тестів.

Відповідь на кожне завдання може бути оцінена від 1 до 10 балів з лагом в 1 бал (1 бал за кожну правильну відповідь тестового питання).

Підсумкова оцінка складається з оцінки поточного контролю (до 50 балів) та оцінки складання заліку (до 50 балів), отже оцінювання знань студентів здійснюється за стобальною системою із подальшим переведенням у традиційну чотирибальну систему.

6.2. Критерій оцінки відповідей студентів на питання, що включені до залікових білетів. Загальна оцінка.

Критерій оцінки теоретичних питань

9-10 балів студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання; демонструє здатність здійснювати порівняльний аналіз різних теорій, концепцій, робити логічні висновки та узагальнення; висловлює та аргументує власне ставлення до альтернативних поглядів на певне питання; використовує фактичні та статистичні дані, які підтверджують тези відповіді на питання; демонструє знання законодавчих та нормативних актів України, підручників, посібників.

6-8 балів студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але було допущено незначні неточності в поясненні формулюванні термінів і категорій, або використанні цифрового матеріалу, або посиланні на теоретичні моделі, або посиланні на конкретні періоди і дати.

1-5 балів студент володіє знаннями матеріалу на рівні вимог, наведених вище, але у розкритті змісту питань були допущені помилки, у формулюванні термінів і категорій, використанні цифрового матеріалу, посиланні на конкретні періоди і дати; питання викладено недостатньо глибоко, у занадто стислій формі. Відсутнє підведення підсумку висвітлення поставленого питання.

0 балів студент зовсім не відповідає на поставлене питання або відповідає неправильно. У відповіді відсутні необхідні докази та аргументи. Зроблені висновки не відповідають загальновизначеним, є помилковими. Відповідь містить зайвий матеріал, що не відповідає змісту питання і свідчить про нездатність студента зрозуміти питання. Відповідь є повністю ідентичною тексту підручника чи конспекту або повністю ідентичною відповіді іншого студента на це ж саме питання.

Критерій оцінки фінансових вправ

9-10 балів студент дає повну, вичерпну відповідь. Вона складається з правильного арифметичного результату; доцільного і логічного теоретичного обґрунтування виконаних розрахунків; вірного посилання (за необхідністю) на відповідні законодавчі та нормативні акти.

6-8 балів студент повністю вирішує задачу, однак не завжди приводить пояснення розрахунків, що здійснюються, або відсутня кінцева відповідь до вирішеної задачі.

1-5 балів студент розв`язує задачу без теоретичного обґрунтування виконаних розрахунків; або теоретичне обґрунтування зроблене, хід розв`язання вірний, але є арифметична помилка у розрахунках.

0 балів студент зовсім не розв`язує задачі або розв`язує її невірно; опис та розв`язок є повністю ідентичним опису і розв`язку задачі іншим студентом або не відповідає умовам фінансової вправи у білеті.