Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дью Ділідженс.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
425.98 Кб
Скачать

2. Зміст навчальної дисципліни за темами

Тема 1: Теоретичні основи дью ділідженс

Сутність та особливості дью ділідженс. Основні функції дью ділідженс. Дью ділідженс як основа фінансового менеджменту та інвестмент банкінгу. Фінансова сфера дью ділідженс у різних галузях промисловості.

Особливості ринку злиття та поглинання (M&A). M&A як специфічний напрямок фінансової діяльності підприємств. Мета та завдання M&A. Злиття та поглинання, як реорганізація, спрямована на укрупнення підприємства. Аналіз та оцінка потенціалу зростання вартості бізнесу як результат реструктуризації компаній.

Дью ділідженс як основа оцінки бізнесу. Головна роль інвестиційного банкіра.

Тема 2: Дью ділідженс у процесах злиття та поглинання (m&a)

Аналіз ринків M&A та їх економічна значимість. Раціональність трансакцій M&A. Процеси M&A, основні етапи трансакції та фактори успіху. Визначення контексту, процесу і результатів дью ділідженс. Аналіз сторін задіяних у процесах M&A та їх мотивація — фонди приватного капіталу, хедж фонди, фірми венчурного капіталу, інвестиційні банки, контролери.

Роль дью ділідженс та значимість дью ділідженс у трансакційних процесах M&A. Типи дью ділідженс та методи оцінки бізнесу. Елементи дью ділідженс та ключові показники ефективності.

Структура звіту дью ділідженс. Концепція публічної і непублічної інформації. Аукціон та його структура. Визначення мети продавця та відповідного процесу трансакції. Аналіз потенційних покупців та підготовка документації. Оцінка заявок, фінансування та імплементація трансакції.

Тема 3: Ринковий стратегічний дью ділідженс

Розробка структури визначення продуктових, географічних та клієнтських ринків для таргет компанії. Визначення розміру ринку і впливу відповідних тенденцій на макро і мікро рівні. Аналіз ринку, клієнтів, сфери індустріальної діяльності, конкурентів та ризиків.

Використання п'яти сил Портера (Porters 5 forces), для отримання уявлення про конкурентну ситуацію на ринку, її наслідків для таргет компанії. Виявлення ключових конкуруючих компаній та ринків. Аналіз метрики рівня дохідності, ліквідності та зростання специфічних ринків. Аналіз звітів брокерів, визначення потенційних загроз та ринкових трендів. Використання моделі "Кейдж" (CAGE) для аналізу культурних, адміністративних, географічних та економічних диференціацій ринку діяльності. Характеристика за "Діамантом" Портера (Porter's Diamond). Характеристики інноваційного контексту (Characteristics of the innovative context). Перспективи індустріальної організації.

Тема 4: Внутрішній стратегічний дью ділідженс підприємства

Розуміння процесу генеруючого вартість компанії та виявлення ключових показників ефективності (Key Performance Indicators), які мають значення для бізнесу. Показники дохідності, ліквідності та фінансової стійкості. Визначення взаємозв'язку між стратегічним аналізом та фінансовими показниками компанії.

Критичне оцінювання стратегії компанії та дій менеджменту. Визначення ринкового позиціонування компанії. Концепція бенчмаркінгу компанії по відношеню до релевантної групи конкурентів.

Ключова інформація необхідна для прогнозування і оцінки фінансової продуктивності діяльності компанії. Концепція якості доходів (Сoncept of quality of earnings).

Аналіз стратегії, операційної діяльності, продаж, фінансування, організаційної культури, досліджень та розробки. Корпоративна та бізнес стратегії. СВОТ аналіз (SWOT Analysis). Матриця BCG (BCG Matrix). Модель Грайнера (Greiner’s Model). Рушійні сили корпоративного розвитку. Динамічні можливості підприємства. Інновація бізнес моделі. Модель "7 S" МакКінзі (McKinsey 7 S Framework), модель "5 С" (5 Cs), модель "4 Ps " (4 Ps). Модель стратегічного планування Штайнера (The Steiner Model of Strategic Planning). Модель внутрішнього корпоративного венчурства Бургельмана (Burgelman's Process Model of Internal Corporate Venturing).