Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Марш.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.08.2019
Размер:
251.68 Кб
Скачать

XviiIв. - Фактична влада перейшла в руки місцевих шейхів з династії ас-Сабах.

До 19 червня 1961 Кувейт був протекторатом Великобританії. Зараз країною править династія Аль-Сабах, заснована в 1759 році. 1962 році, Кувейт - конституційна монархія [6].

Частина населення, яка не є корінними кувейтців-ми, не має права голосу. Кувейт є членом ООН, Всесвітнього банку, МВФ, ГАТТ, Ліги арабських держав, ОПЕК. 90% доходів країна одержує від експорту нафти і природного газу

Коротка історія країни Катар

У 3 тисячолітті до н.е. Катар був частиною царства Аккад, а в 1 тисячолітті до н.е. - Частиною федерації Дильмун. У VII столітті н.е. Катар, з приходом ісламу, стає частиною Арабського халіфату, а пізніше, в 1872 році, Оттоманської імперії. У 1916 році Катар оголошено протекторатом Великобританії. 1 вересня 1971 була проголошена незалежність Катару.

У 2001 році Катар врегулював територіальні суперечки з Бахрейном за морський кордон. До того ж Катар спільно з Бахрейном і Саудівською Аравією прийшли до єдиного рішення по приналежності острова Хавар, який за рішенням Міжнародного суду в Гаазі відійшов до Бахрейну. 29 квітня 2003 в Катарі проект нової конституції. Відповідно до цієї конституції, Катар став абсолютною монархією. За конституцією главою держави і уряду є емір, який призначає членів Ради міністрів і Консультативної ради. Влада його обмежена лише рамками шаріату.

Країна є членом ООН, ФАО, ГАТТ, МВФ, Світового банку, Ліги арабських країн, ОПЕК

Коротка історія країни Оман

В давнину територія Зуфара (сучасний Оман) славилася своїми пахощами, що продаються в усі країни стародавнього світу. На початку III століття було засновано королівство Оман, що проіснувало майже VII століть.

1515 - 1650 рр. .- португальська окупація узбережжя країни.

У Х столітті Оман був окупований карматів, а пізніше - Селюка-ми. Першими європейцями в Омані були португальці, в 1507 році захопили Маскат. На Оман претендували також голландці, англійці та іранці. У 1650 році португальці були вигнані з Маската, а в 1741 році імам Ахмед бін Саїд вигнав іранців. У 1861 році правитель Оману прийняв титул султана

XIXв .- розчленування Оману на три частини: імамат Оман, султанат Маскат і Договірний Оман (під англійським протекторатом)

У 1861 році правитель Оману прийняв титул султана

Іракський уряд і міжнаціональні сили проти іракських інсургентів і терористів "Аль Каїди". Конфлікт почався в 2003 році після окупації Іраку силами міжнародної коаліції на чолі з США. У конфлікті прямо або побічно беруть участь кілька десятків держав.

Ізраїль проти терористичних угруповань ("Хамас", "Хезболла", "Палестинський Ісламський Джихад" та ін.) Конфлікт Ізраїлю з терористами, що не бажають визнавати факт існування єврейської держави, триває з 1975 року і має, в основному, територіальні та релігійні причини. У конфлікт прямо або побічно залучені ООН, Сирія, Ліван, Єгипет, Іран, Йорданія, США, Європейський Союз, РФ.

Афганський уряд проти "Талібану" і "Аль Каїди". Конфлікт в Афганістані йде з 1978 року. Його причини численні, в основному, вони мають етнічний, релігійний та територіальний характер. Після повалення режиму "Талібану" і приходу до влади президента Хаміда Карзая, його головними супротивниками стали "Талібан" і залишки "Аль-Каїди". У конфлікті беруть участь ООН, блок НАТО \ NATO, США, Іран, РФ, Пакистан, Таджикистан, Киргизстан, Узбекістан.Індія проти сепаратистів з Кашміру. Причина конфлікту - боротьба за незалежність. Бойові дії йдуть з 1986 року. У конфлікт залучені ООН, Пакистан і ще ряд держав регіону.

Південно-Західна Азія володіє багатющими запасами нафти. У її надрах знаходиться близько 50 млрд. т розвіданого «чорного золота». До 70-х років видобуток нафти в країнах Південно-Західної Азії майже повністю контролювалася найбільшими капіталістичними монополіями. З 1973 р. всі нафтовидобувні країни діють в рамках Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК), іноземні компанії націоналізовані, а Іран, Саудівська Аравія, Кувейт, ОАЕ і Бахрейн придбали (шляхом викупу акцій) більшу частину власності іноземних нафтових монополій.

1. Відсталість виробництва (Ірак, Іран, Афганістан).

2. Екстенсивність, малотоварного, монокультурность, малопродуктивної сільського господарства (Афганістан, Ємен, Оман, Саудівська Аравія).

3. Залежність від зовнішнього ринку, бідний внутрішній ринок (Кувейт, Катар, Бахрейн, ОАЕ).

4. Слабо розвинені верхні поверхи галузей обробної промисловості при переважній ролі кустарного виробництва (Оман, Ємен, Афганістан, Сирія, Йорданія).

5. Невисокий рівень розвитку галузей з переробки сільськогосподарської сировини (Афганістан, Оман, Саудівська Аравія).

27