Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по дипломам 2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
475.65 Кб
Скачать

Зразок оформлення основної частини роботи

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ БАНКУ

1 .1 Сутність поняття ефективності діяльності комерційного банку

На думку західних економістів, стабільний розвиток комерційного банку в довгостроковій перспективі повинно забезпечити формулювання глобальної стратегії банку і встановлення на її основі стратегічних цілей і задач для всіх напрямків діяльності і структурних підрозділів банку.

Поняттю «ефективність» в англійській мові відповідають кілька термінів, що у фінансовій літературі трактуються наступним чином:

а ) effectiveness – здатність досягати раніше визначені цілі (незалежно від того, якою ціною це було зроблено); {Перелік починається з малої літери і закінчується крапкою з комою (;)}

б) efficiency – оптимальне співвідношення витрачених ресурсів і отриманих результатів (незалежно від того, чи була досягнута поставлена мета);

в) effectuality – сполучення effectiveness і efficiency. Поняттю «ефективність» також відповідає термін performance, що позначає загальний стан організації, включаючи фінансові і нефінансові параметри, досягнутий рівень розвитку і перспективи [61, с273].

Різноманіття існуючих трактувань терміна «ефективність» викликає питання про те, що саме варто розуміти під ефективністю взагалі й ефективністю діяльності комерційного банку зокрема.

Термін «ефективність» є багатозначним поняттям і відображає відношення різних аспектів діяльності: результату і витрат, результату і цілей, результату і потреб, результату і цінностей. Ефективність діяльності комерційного банку це не тільки результати його діяльності, але й ефективна система управління, що побудована на формуванні науково обґрунтованої стратегії діяльності банку [84, с.69-73].

К редитна експансія банків обмежується загальними ризиками неповернення кредитів і макроекономічними ризиками. Продовжується тенденція зменшення процентної маржі. В даних умовах зберегти рівень прибутку можна за рахунок зростання загальних оборотів, обсягів надання послуг та здійснюваних операцій. Підвищуються також вимоги до ліквідності балансу, збільшення якої можна досягти за рахунок розширення клієнтської бази і активного залучення коштів населення.

Отже, проаналізувавши підходи щодо визначення терміну «ефективність» та поняття «ефективність банківської діяльності», можна виділити основні критерії ефективності банку: фінансові результати діяльності банку (дохід і прибуток), результативність (рентабельність), показники фінансового стану (стійкість, ліквідність, платоспроможність) досягнуті банком із урахуванням їх ціннісної або цільової значущості як для самого банку, так і для соціально-економічного середовища його діяльності.

1.2 Оцінка ефективності діяльності філії як один із напрямків аналізу діяльності банку

1 .2.1 Дослідження функціонування та розвитку мережі банківських філій

Поява деяких ознак фінансової стабілізації на банківському ринку змінила умови діяльності комерційних банків. В результаті дії різних факторів, як от жорсткої бюджетної політики держави, кризи ліквідності ряду ринків звузилися межі міжбанківських ринків кредитування, валютного ринку, форвардного, тощо.

Матеріал повинен викладатися логічно й послідовно, у суворій відповідності з затвердженим раніше планом роботи. Найменування основних її розділів і відповідних підрозділів повинні бути чітко виділені в тексті та відповідним чином пронумеровані. 

Варто уникати повторень, перевантаження тексту дипломної роботи цитатами. У той же час не допускається список літературних джерел без посилань на їхніх авторів. При використанні в тексті дипломної роботи цитат, запозичених з літературних джерел, цифр і фактів, точок зору різних учених, методів, описаних у літературі та ін. необхідно робити посилання на джерела, з яких узяті ці матеріали.

Існує декілька способів зв’язку основного тексту роботи з описом джерела посилання. По-перше, використовується порядковий номер джерела, зазначений у списку використаної літератури. В основному тексті цей номер береться в квадратні дужки. Якщо потрібно зазначити і номер сторінки, останній також береться в квадратні дужки, наприклад: [25, с. 63]. По-друге, коли виконавець використовує цитати, необхідно посилання на джерела цих цитат визначити за допомогою знаків посилання – арабських цифр.

Якщо в роботі необхідно висловити відношення виконавця до окремих слів чи думок авторів цитованого тексту, то після них проставляється знак оклику чи знак питання, які беруть у круглі дужки.