Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по дипломам 2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
475.65 Кб
Скачать

І. Загальні критерії оцінювання

Об’єкт оцінювання

Максимальна кількість балів

Критерії оцінювання

Графік виконання дипломної роботи

5 балів

Недотримання графіку за певним етапом (затвердження теми, надання розділів та роботи в цілому на перевірку) знижує оцінку на один бал

Оригінальність, новизна та інші позитивні моменти роботи, в тому числі наявність апробації

5 балів

Виставляється за умови:

1.наявності практичної значущості роботи (глибина практичного аналізу проблеми, обґрунтованість та практичність висновків та пропозицій);

2. використання сучасних методів дослідження;

3. наявності довідки про апробацію результатів дипломної роботи, або тез доповіді на конференцію або опублікованої наукової статті, або виступу на конференції, або захищеної наукової роботи.

Наявність позитивної рецензії

5 балів

За умови наявності позитивної рецензії студент отримує:

5 балів за умови, якщо роботи оцінена рецензентом на оцінку «відмінно»

4 бали за умови, якщо роботи оцінена рецензентом на оцінку «добре»

3 бали за умови, якщо роботи оцінена рецензентом на оцінку «задовільно»

0 балів – якщо рецензія негативна

Відповідність оформлення державним стандартам та вимогам методичних рекомендацій (за результатами нормо контролю)

5 балів

Зауваження до оформлення дипломної роботи відсутні – 5 балів

Наявні несуттєві зауваження до оформлення дипломної роботи – 4 бали

В оформленні роботи є окремі недоліки, у тому числі мовні – 3 бали

В оформленні роботи є недоліки; недостатня кількість бібліографічних джерел; є мовні помилки – 2 бали

В оформленні роботи є суттєві недоліки та порушення мовного режиму – 0 балів

Загальна оцінка роботи керівником

30 балів

Відповідно до деталізованих критеріїв оцінювання

Загальна оцінка роботи (за результатами попереднього захисту)

30 балів

Відповідно до деталізованих критеріїв оцінювання

Іі. Деталізовані критерії оцінювання дипломної роботи керівником

Бал

Критерії

30

Робота написана самостійно, зміст повністю відповідає назві, поставленій меті та завданням. Усі поставлені дослідницькі завдання виконані ґрунтовно. Зроблено глибокий і всебічний аналіз наукових джерел. Належний рівень логічності та доказовості викладу матеріалу, наявність самостійних міркувань і висновків. Робота містить необхідні структурні частини; дотримані усі вимоги щодо їх змісту.

25

Робота написана самостійно, зміст відповідає назві, завдання виконані і мета досягнута. Частина дослідницьких завдань виконана недостатньо ґрунтовно. Зроблено глибокий аналіз наукових джерел. Належний рівень логічності та доказовості викладу матеріалу. Робота містить необхідні структурні частини; дотримані усі вимоги щодо їх змісту.

20

Робота написана самостійно. Зміст роботи відповідає темі дослідження. Частина дослідницьких завдань виконана недостатньо ґрунтовно. Належний рівень логічності та доказовості викладу матеріалу, у ряді випадків відсутність самостійних міркувань і висновків. Робота містить необхідні структурні частини; дотримані вимоги щодо їх змісту. Зроблено достатній аналіз наукових джерел.

15

Робота написана самостійно. Зміст роботи має незначні відхилення від теми дослідження. Переважна більшість дослідницьких завдань виконана недостатньо ґрунтовно. Слабка доказовість чи нелогічність викладу матеріалу, у ряді випадків відсутність самостійних міркувань і висновків. Аналіз наукових джерел не повною мірою відбиває сучасний стан наукової розробки досліджуваної проблеми. Таблиці, рисунки або графіки не повною мірою відповідають вимогам щодо їх змісту. Робота містить необхідні структурні частини; але дотримані не усі вимоги щодо їх змісту.

10

Робота написана самостійно, зміст розкрито недостатньо, завдання виконані не повністю, що позначилося на повноті досягнення мети. Аналіз наукових джерел не повною мірою відбиває сучасний стан наукової розробки досліджуваної проблеми; застаріла і недостатня бібліографія. Переважна більшість дослідницьких завдань виконана недостатньо ґрунтовно. Слабка доказовість чи нелогічність викладу матеріалу, у ряді випадків відсутність самостійних міркувань і висновків.

0

Робота виконана несамостійно або зміст роботи не відповідає темі дослідження/ має суттєві відхилення від теми дослідження. Переважна більшість дослідницьких завдань не виконана. Логічність і доказовість викладу матеріалу, самостійні міркування і висновки відсутні. Робота не містить усі необхідні структурні частини і у дотримані вимог щодо їх змісту є значні порушення.