Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Плани семінарських занять (1).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.08.2019
Размер:
259.58 Кб
Скачать

Засоби проведення поточного контролю

Поточний контроль – здійснюється у ході семінарських занять, періодичної перевірки опорних знань студентів, відпрацювання ними академічних заборгованостей, надання індивідуальних консультацій.

Модульний контроль – здійснюється у формі рубіжного атестування, виконання тестових завдань з дисципліни по завершенні вивчення навчального курсу в цілому.

Критерії оцінки знань і вмінь:

«Відмінно» (високий рівень навчальних досягнень) – якщо студент глибоко та у повному обсязі засвоїв увесь програмовий матеріал, вичерпно, послідовно, ґрунтовно та логічно викладає інформацію з теми в усній і письмовій формі; грамотно висловлюється і дискутує, пов’язуючи при цьому теоретичний матеріал з юридичною практикою; здатний виступати експертом і консультантом у навчанні інших; швидко й успішно розв’язує тестові завдання.

«Добре» (достатній рівень навчальних досягнень) – якщо студент оперує матеріалом на рівні знання теми, розділу, може самостійно його відтворювати у повному обсязі, добирає переконливі аргументи на підтвердження власної точки зору; успішно розв’язує тестові завдання.

«Задовільно» (середній рівень навчальних досягнень) – якщо студент може самостійно відтворити значну частину навчального матеріалу теми, дати визначення певних понять і пояснити їх на прикладах; самостійно розв’язує необхідну кількість тестових завдань; відповідає за планом; висловлює власну точку зору з окремих питань.

«Незадовільно» (початковий рівень навчальних досягнень) – якщо студент може відтворювати лише окремі юридичні терміни й конструкції теми; допускає суттєві помилки за змістом; не розв’язує тестових завдань.

Засоби проведення підсумкового контролю

Підсумковий контроль – здійснюється по завершенні вивчення навчального курсу у формі проведення заліку. Оцінка «зараховано» виставляється, якщо студент показав знання об’єктів, суб’єктів права інтелектуальної власності, права і обов’язки володільців охоронних документів, способи розпорядження правами інтелектуальної власності та складові системи охорони та захисту прав інтелектуальної власності. Оцінка «не зараховано» виставляється, якщо студент не володіє матеріалом і припускається суттєвих помилок при відповіді на питання.

Тематичний план

№ п/п

Назва теми

Всього

З викладачем

Індивідуальна робота

Самостійна робота

разом

лекції

Семінарські заняття

1

Вступ до інтелектуальної

власності

8

4

2

2

2

2

2

Система інтелектуальної

власності

6

2

2

2

2

3

Створення об’єктів

інтелектуальної власності

6

3

3

4

Правова охорона інтелектуальної власності в Україні

8

4

2

2

2

2

5

Міжнародна охорона

інтелектуальної власності

6

2

2

2

2

6

Здійснення прав інтелектуальної власності

8

4

2

2

2

2

7

Захист інтелектуальної власності в Україні

6

2

2

2

2

8

Міжнародна система захисту інтелектуальної власності

6

2

2

2

2

ВСЬОГО:

54

20

10

10

17

17