Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт_практики кзшв.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
76 Кб
Скачать

2.8. Сильні та слабкі сторони, можливості та загрози кзшв

Аналіз ринкової позиції КЗШВ дозволяє зробити наступні висновки відносно його сильних та слабких сторін, відриваючихся перед ним можливостей та потенційних загроз, яких йому належить уникати.

Сильні сторони:

- Добре відома марка заводу та його висока репутація;

- Високий технічний та технологічний рівень;

- Висока якість шампанського;

- Вигідне географічне розташування;

- Розвинена комунікаційна інфраструктура: наявність зручних транспортних шляхів;

- Довгострокові зв'язки із постачальниками сировини;

- Доступ до альтернативних джерел сировини;

- Сформована мережа постійних покупців;

- Далекоглядна політика керівництва, знання та досвід роботи керівництва на даному ринку, динамічний стиль керівництва;

- Високий професійний рівень всього трудового колективу;

  • Наявність кваліфікованих спеціалістів в області маркетингу.

Слабкі сторони:

- Наявність фізично та морально застарілого обладнання;

- Недостатньо повне дослідження внутрішнього та зовнішнього ринків;

- Завод орієнтується на існуюче коло клієнтів, при цьому не відбувається на належному рівні розробка нових сегментів ринка, нових потенційних клієнтів;

- Відсутність повномасштабного плану маркетинга;

- Відсутність належного плану рекламної кампанії;

  • Відсутність належної реклами.

Можливості:

- Можливість збільшити об'єми випуску продукції;

- Можливість збільшення якості продукції;

- Можливість збільшити свою долю на українському ринку;

  • Вихід на нові ринки збуту з високоякісною конкурентоспроможною продукцією, у т.ч. збільшення експорту.

Загрози:

- Економічна і політична нестабільність в Україні;

- Нарощування та модернізація конкурентами своїх потужностей.

ВИСНОВОК

Для Київського заводу шампанських вин найбільш актуальними являються вирішення проблеми оподаткування, інвестування.

За роки оренди (з 1992 року) завод навчився самостійно управляти виробництвом, відійшов від централізованого управління і розподілу ресурсів. Самостійно працює на ринках збуту.

Завод погребує інвестиції: для сплати нового обладнання потрібно 5 млн.дол. Однак на сьогоднішній день проблема інвестування виявилась складновирішуєма. Так, Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує тільки приватні і приватизовані підприємства. Київський же завод шампанських вин є державним підприємством, тому позбавлений можливості реалізувати свої інвестиційні потреби.

Не менш важливою проблемою для заводу є питання удосконалення менеджменту та впровадження розгалудженої системи маркетингу, що працює на споживача.

Для подальшого нарощування виробництва, вдосконалення виробничо-технологічного процесу, насичення ринку високоякісним шампанським управління заводу при підтримці трудового колективу розробило проект комплексної рекострукції та переобладнання підприємства. Планується закупити та встановити нові купажні імпортні ємкості загальною потужністю 400 тис.дал.та імпортну високотехнологічну лінію розливу вина.

Завод являєтьяся платоспроможним. Це означає, що підприємство має загальну суму активів більшу ніж суму зовнішніх зобов'язань.

Ліквідність підприємства є достатньо високою, тобто воно має достатньо коштів для покриття короткострокових зобов'язань. У 2003 році значно збільшилась частка абсолютно ліквідних активів (грошові кошти, короткострокові фінансові вкладення) у загальній сумі поточних активів; на кінець 2003 року показники ліквідності збільшились і досягають свого оптимального значення. Фінансова стійкість підприємства, тобто незалежність від зовнішних позикових коштів, дещо погіршилась на кінець 2003 року, але вона всеж таки залишається на високому рівні. Погіршення стійкості відбулося за рахунок того, що підприємство взяло кредит у банку на суму 119 тис.гри та відбулося збільшення кредиторської заборгованості і відповідно збільшення питомої ваги власних коштів у загальній сумі джерел коштів. Але не дивлячись на все це, співвідношення залучених, і власних коштів має низьке значення (позитивне явище). Київський завод шампанських вин має високий запас фінансової стійкості.

Завод має достатньо власних коштів для покриття позаоборотних активів та запасів ТМЦ і затрат.

Негативним явищем в діяльності підприємства стало збільшення у 2003 році дебіторської заборгованості за товари, роботи і послуги, не сплачені в строк. Керівництву заводу необхідно прийняти заходи по стягненню дебіторської заборгованості, удосконалити організацію розрахунків з покупцями, інакше воно ризикує не отримати належні йому гроші.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]