Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розд 3.4.1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
2.12 Mб
Скачать

Раціональне харчування родини в... Холодильнику

"Раціо" у перекладі з латині означає "розум". Отже, раціональне харчування – розумне харчування:

  • натуральні (тобто ті, що зберегли всі свої вихідні цінні якості) продукти рослинного походження: овочі, ягоди, плоди, зелень слід споживати щодня, цілий рік, у розрахунку по 400–500мг на людину;

  • споживання продуктів тваринного походження (що містять білок) мають складати від 30 до 80 кг на людину в рік (верхня межа – для молодих людей, нижня – для людей похилого віку.

З урахуванням цих рекомендацій можна зробити перший крок до раціонального харчування: "розтягнути" фруктово-овочевий сезон на стільки, на скільки дозволяє ваша побутова холодильна техніка.

Яким шляхом? Заморожувати і зберігати найбільш корисні для вас сезонні продукти: полуницю, вишню, малину, абрикоси, персики, болгарський перець, помідори, різну зелень. Це можна зробити тільки власникам морозильників і тризіркових холодильників.

І якщо говорити про раціональність, то тут не обійтися без прикладу. Припустимо у вас 45 л морозильної ємності. З них 15 л (приблизно 7,5–9 кг) заповнено м’ясною продукцією. І ще залишилося 30 л. При щільному укладанні можна розмістити до 15–25 кг ягід зрозуміло, розфасованих у поліетиленові пакети по 150–300 г. Здавалося б, що дадуть ці 15–25 кг? Не так уже й мало: це 150 г свіжої натуральної полуниці, малини, вишні, що цілком зберегли свої вітаміни, щодня 100–150 днів у найбільш "безвітамінні" періоди року – взимку та навесні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]