Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
55 - 68.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
35.91 Кб
Скачать

55. Характеристика нпа про юр службу в системі мап та п України та порядок її формування в підприємствах та орг.-ціях с/г різних форм власності

Постановою КМУ від 26 листопада 2008 року було затверджено ЗАГАЛЬНЕ ПОЛОЖЕННЯ про юридичну службу міністерства, ін овв, державного підприємства, установи та організації. Ця постанова направлена на вдосконалення правової роботи у сфері с/г в-ва, створення належних правових та організаційних основ М-ва, відомств, п, у, о.

Юридична служба органу виконавчої влади, підприємства утворюється як самостійний структурний підрозділ, вид якого залежить від обсягу, характеру та складності правової роботи (департамент, управління, відділ, сектор). На підприємстві функції юридичної служби може виконувати юрисконсульт відповідної категорії.

Юридична служба органу виконавчої влади, підприємства утворюється як самостійний структурний підрозділ, вид якого залежить від обсягу, характеру та складності правової роботи (департамент, управління, відділ, сектор). На підприємстві функції юридичної служби може виконувати юрисконсульт відповідної категорії.

Юридична служба безпосередньо підпорядковується міністрові або за його рішенням одному із заступників, а на підприємстві — безпосередньо керівнику підприємства.

Міністерство і підприємство доводять до відома відповідно Міністерства юстиції України і Управління юстиції в області, містах Києві та Севастополі про наявність в їх структурі юридичної служби, зміни її організаційної форми та складу працівників, потребу в юридичних кадрах. Крім того, юридичні служби міністерств та підприємств з питань організації та методики здійснення правової роботи керуються рекомендаціями Міністерства юстиції України.

56. Правове регулювання діяльності с/г дорадчих служб

Дорадча діяльність регулюється КУ, ГКУ, ЦКУ , ЗУ «Про с/г дорадчу діяльність» від 17.06.2004 . Цей Закон визначає правові засади здійснення с/г дорадчої діяльності в Україні, регулює відносини в цій сфері та спрямований на поліпшення добробуту сільського населення та розвиток сільської місцевості.

С\г дорадча служба - юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, структурний підрозділ аграрного навчального закладу, науково-дослідної установи, які внесені до Реєстру дорадчих служб, здійснюють дорадчу діяльність, у складі яких працює не менше трьох дорадників, які пройшли реєстрацію відповідно до зак-ва і внесені до Реєстру дорадників.

С\г дорадча діяльність - сукупність дій та заходів, спрямованих на задоволення потреб особистих селянських та фермерських господарств, госп товариств, ін. с\г підприємств усіх форм власності і господарювання, а також сільського населення у підвищенні рівня знань та вдосконаленні практичних навичок прибуткового ведення господарства.

Основними завданнями дорадчої діяльності є: підвищ рівня знань і вдосконалення практичних навичок прибуткового ведення гос-ва суб'єктів гос-ня, які здійснюють діяльність у сільській місцевості, та сільського населення в умовах ринкової економіки; надання цим суб'єктам гос-ня дорадчих послуг з питань економіки, технологій, управління, маркетингу, обліку, податків, права, екології тощо; поширення та впровадження у виробництво сучасних технологій, новітніх досягнень науки і техніки; сприяння розвитку нес/г підприємництва в сільській місцевості, у тому числі сільського зеленого туризму, зайнятості сільського населення тощо; робота з сільською молоддю, ініціювання та реалізація молодіжних програм.

Державне регулювання дорадчої діяльності здійснюють ВРУ, КМУ, цовв з питань аграрної політики, а також інші овв та омс. Громадське регулювання дорадчої діяльності здійснюється всеукр громадською професійною організацією, яка об'єднує суб'єктів дорадчої діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]