Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
sr_z_rz_gr_kl_ta_u_szn.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
215.55 Кб
Скачать
  1. Завдання консультування після тесту на віл

Після тесту проводиться після тестове консультування. Первинне після тестове консультування проводиться в медичних державних установах відразу після тесту. По бажанню особа може звертатися до державних та благодійних організацій. Якщо вона сама надасть інформацію про результати тесту. Після тестове консультування це конфіденційний діалог між клієнтом і консультантом, мета якого є обговорення результатів тесту на ВІЛ,надання необхідної інформації та психологічної підтримки.

Бажано ,щоб проводив той самий консультант що і до тестове консультування. Завдання визначаються в залежності від результатів. При негативному результаті, основне завдання-формування безпечної поведінки, щодо інфікування ВІЛ у майбутньому. Позитивний результат - психологічна підтримка,допомога у плануванні майбутнього. Невизначений результат – надання інформації для визначення діагнозу.

  1. Особливості консультування пар

Показання для консультування пар: планування вступу у шлюб;

бажання прийняти інформоване усвідомлене рішення щодо майбутнього, враховуючи народження дітей; потреба пари у з'ясуванні можливості профілактики ВІЛ-інфікування неінфікованого партнера у дискордантній парі та надання допомоги ВІЛ-інфікованому партнеру.

Обов'язковими умовами, що свідчать про спроможність обох партнерів до рівноправного прийняття рішення щодо звертання за консультуванням та тестуванням на ВІЛ, є відсутність примусу та інформована усвідомлена згода кожного з партнерів на проходження консультування і отримання результатів тестів разом.

Під час консультування кожен партнер повинен мати рівну можливість задавати питання, обговорювати проблеми та з'ясовувати наслідки можливих результатів тестування щодо своїх стосунків, шлюбу, статевого життя, планування сім'ї та планів щодо народження дітей.

Передтестове консультування пари - Отримання згоди пари на проходження консультування та отримання результатів тестів разом. Надання інформації про шляхи передачі ВІЛ та заходи профілактики. інформування з питань репродуктивного здоровя,проведення рольових ігор та відпрацювання навичок стосовну зниження ризику інфікування. Опис процедури тестування , значення його можливих результатів, пропозиція пройти тестування, отримання згоди на проведення тестування, призначення наступної зустрічі. Первинне післятестове консультування. Ще раз отримати згоду кожного з партнерів на повідомлення про результати в присутності обох партнерів. При відмові одного з партнерів повідомлення про результат тесту та післятестове

консультування провести індивідуально. При негативному результаті, основне завдання-формування безпечної поведінки, щодо інфікування ВІЛ у майбутньому

При позитивному результаті – Повідомлення про результати тестів. Обговорення результатів тесту,плану зменшення ризикованої поведінки. Попередження негативних наслідків позитивного результату тесту.обговорення питань , що стосується дискордатних пар (обговорення можливе джерело інфікування, підкреслення безпечної поведінки для уникнення інфікування іншого партнера Пояснити важливість підтримки ВІЛ-позитивного партнера ВІЛ-негативним партнером на випадок прогресування хвороби. Порекомендувати зустрітись з іншими дискордантними парами ВІЛ-інфікованих людей для психологічної підтримки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]