Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори з ек теорії.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
450.05 Кб
Скачать

61. Функціонально-історичні типи економічних систем

Соц.-екон. с-ми відображають особливості певних країн в їх істор. розвитку. Найбільш суттєвими ознаками, які дають підстави для виділення певних функціонально-історичних типів економічних с-м є: відносини власності, особливості організації господарського життя, спрямованість економічних с-м (демократична, антинародна, гуманістична), від ступеня розвитку та соц. захищеності.

Виходячи з цих ознак, виділяють такі функціональні види економічних систем:

а) ринкова (або конкурентна) економічна система; б) монополістична економічна система; в) адміністративна економічна система; г) змішана (ринково-державна) економічна система, в тому числі перехідна; д) традиційна економічна система.

Чиста ринкова економічна система (конкурентна) характеризується такими ознаками: 1. приватна власність на ресурси; 2. самостійність учасників економічного процесу; 3. конкуренція суб єктів господарювання; 4. цінова координація економічної діяльності і управління, а саме: формування економічних пропорцій відбувається під впливом динаміки цін та конкуренціоутворення відбувається під впливом попиту і пропозиції; та ін.

Монополістична ринкова економічна система характеризується такими ознаками: 1. невеликою кількістю виробників даного товару; 2. його диференціацією (відмінностями торгової марки, якості, технічної характеристики); 3. дефіцитом необхідної інформації; 4. утрудненим доступом до ресурсів; 5. погодженням дій учасників ринкових відносин.

Адміністративна економічна система функціонує на таких засадах: 1. діяльність господарських суб єктів регулюється централізовано державою; 2. макроекономічні пропорції формуються на базі директивних планів; 3. ціни встановлюються адміністративним шляхом.

Змішана економічна система (ринково-державна) є проміжковою між чистою ринковою економічною системою і командною економічною системою. Уряд тут відіграє активну роль: а) сприяє стабілізації і зростанню економіки; б) забезпечує економіку деякими товарами і послугами, які виробляються в недостатньому обсязі, або й зовсім не постачаються ринковою системою; в) модифікує розподіл доходів і ресурсів, тощо.

Перехідні економічні системи являють собою різновид змішаної, в період трансформації економічної системи з одного в інший функціональний чи функціонально-історичний тип.

Традиційні економічні системи характерні для слаборозвинутих країн (наприклад: Афганістан, Нікарагуа, Іран, Заїр та ін.). Це - засновані на звичаях економічні системи. Тут техніка виробництва, обмін, розподіл доходів грунтується на давніх звичаях; спадковість і касти диктують економічні ролі індивідам, що зумовлює чітко виражений соціально-економічний застій; технічний прогрес і впровадження інновацій різко обмежені так як вони суперечать традиціям і загрожують стабільності суспільного ладу.

62. Інвестиції, крива інвестиційного попиту.

Інвестиції є другим фактором суспільних видатків. Інвестиції відіграють подвійну роль в макроекономіці: -В короткостроковому періоді різкі зміни у інвестиціях можуть змінювати сукупні попит, обсяг ви-ва і зайнятість; -В довгостроковому періоді інвестиції означають збільшення капіталу. Приєднання до існуючого капіталу нових, різних будівель, устаткування приводить до збільшення капіталу в цілому. Це впливає позитивно на ви-во, відбувається ек. зростання і ек. розвиток.

Детермінантами інвестицій є: доходи або витрати; затрати на інвестування; сподівання та довіра бізнесу.

Інвестиції будуть давати доходи тоді, коли додаткове інвестування дозволить розширити реалізацію продукції. Інвестиції і виробничий процес взаємопов'язані. Інвестиції залежать від доходу або виручки, на які в свою чергу впливає ділова активність фірми.

Для підприємця важливо справлятися з тими затратами, які він має при інвестуванні. У зв'язку з цим він враховує величину процентної ставки. Підприємець досить часто інвестує свою д-сть, враховуючи величину процента, яку йому слід сплачувати. Процентна ставка - це величина, ціна позичених коштів.

На інвестиції впливає фактор сподівання та довіра бізнесу, бо інвестування - це ризик і інвестор може мати великі доходи, а може мати втрати. Отже, інвестування - це ризик і своєрідне парі, що виручка від інвестицій перевищить затрати на них.

Інвестиційні рішення підприємців залежать від прогнозів на майбутнє. Вони залежать від: 1) попиту на пропозицію, що виробляється на основі нових інвестицій; 2) від процентних ставок та податків, які впливають на затрати, що пов'язані з інвестуванням; 3) сподівання фірми, щодо стану в економіці країни (ек. спад або зростання).

Для того, щоб проаналізувати як різні сили впливають на інвестиції потрібно розглянути і зрозуміти взаємозвязок між % ставками та інвестиціями. це важливо, бо якраз через % ставки держава регегулює процес інвестування. взаємозвязок між % ставками та інвестиціями можна показати графічно через криву інвестиційного попиту.

Крива показує обернений звязок між величиною % ставки і величиною інвестицій. Якщо % ставка висока, то величина інвестицій буде малою і навпаки. Графік інвестиційного попиту нахилений донизу: чим вища ставка процента, тим менша кіль-кість інвестиційних проектів буде прибут­ковою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]