Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prgrama_DEK_4_kurs_Tkh_2012_divchata (1).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
158.21 Кб
Скачать

Домашнє господарство

Приміщення громадські та житлові. Секційний будинок, галерейний будинок, будинки готельного типу, гуртожиток, присадибний будинок, блоковий будинок. Характеристика типової квартири. Зонування житлових приміщень.

Характеристика найбільш поширених кімнатних рослин. Умови вирощування кімнатних рослин. Шкідники кімнатних рослин. Умови пересаджування кімнатних рослин. Основні групи квіткових рослин. Розміщення квіткових культур на садибі. Техніка створення квітників. Догляд за квітковими рослинами. Боротьба зі шкідниками.

Утримання та догляд за декоративними птахами (папуги, канарейки). Утримання та догляд за домашніми тваринами (коти, собаки). Режим харчування. Умови розмноження. Боротьба з хворобами.

Догляд за одягом. Особливості прання білизни із різних текстильних матеріалів. Прасування одягу. Правила виведення плям. Догляд за хутром та шкіряними виробами. Догляд за виробами із замші, оксамиту. Догляд, зберігання та чищення взуття.

Гігієна жінки. Догляд за шкірою обличча, рук, ніг, тіла. Догляд за волоссям. Декоративна косметика та правила її використання.

Основи харчових технологій

Хімічний склад та енергетична цінність продуктів харчування.

Значення овочів у харчуванні людини. Технологічний процес первинної обробки овочів. Форми нарізування овочів як елемент естетичного оформлення страв.

Страви і гарніри з овочів. Поняття про прості і складні гарніри.

Класифікація та коротка характеристика прийомів теплової кулінарної обробки харчових продуктів.

Процеси, що відбуваються в продуктах під час теплової обробки.

Значення супів у харчуванні людини. Класифікація супів. Технологія приготування заправних супів.

Значення крупів у харчуванні людини. Класифікація крупів і макаронних виробів. Технології приготування страв з крупів і макаронних виробів.

Значення риби та нерибних продуктів моря в харчуванні людини. Рибні напівфабрикати. Технологія приготування січеної та котлетної рибної маси, страв та напівфабрикатів з неї.

Значення м’яса в харчуванні людини. Класифікація бутербродів та технологія їх приготування. Види м’ясної сировини. Основні тканини м’яса.

М’ясні напівфабрикати. Приготування січеної та котлетної м’ясної маси.

Класифікація холодних страв і закусок. Види салатів, загальні правила їх приготування. Класифікація бутербродів та технологія їх приготування.

Українська національна кухня як один із компонентів матеріальної культури народу. Особливості приготування українських національних страв.

Історія розвитку науки про їжу.

Принцип адекватного харчування. Поняття про дієтичне харчування. Особливості технології страв для харчування школярів.

Характеристика столового посуду. Види сервірування столу. Основні правила сервірування столу.

Декоративно-прикладне мистецтво. Українська народна іграшка (лялька)

Види декоративно-прикладного мистецтва, поширені в Україні. Вишивка, плетиво, ткацтво, художній розпис, малярство, бондарство, художня обробка деревини, металу, шкіри. Регіональні осередки народних ремесел.

Технологія виготовлення української народної іграшки з різноманітних матеріалів. Історія української народної іграшки. Класифікація іграшок. Традиційні матеріали для виготовлення іграшок.

Технологія виготовлення української народної текстильної ляльки. Українські народні текстильні ляльки їх різновиди та функції. Особливості конструкції ляльки в залежності від функціонального призначення. Технологія виготовлення вузлової ляльки-«княгині». Іконографічне оформлення обличчя. Прийоми безшовного виготовлення вбрання. Регіональні особливості компонентів українського костюму та їх врахування в процесі проектування та виготовлення вбрання та прикрас для ляльки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]