Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
list2small.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
536.58 Кб
Скачать

1.6 Надання першої медичної допомоги

В лабораторії повинна бути аптечка з набором медикаментів.

- бинт, гігроскопічна вата;

- 3% розчин йоду; 2% розчин борної кислоти;

- 3-5% двовуглекислої соди; мазь від опіків.

При попаданні кислоти або лугу на шкіру на шкіру, уражені місця необхідно промити під струменем води протягом 15-20 хвилин, потім уражену кислотою поверхню 5% питної соди, а обпечені лугами – 3% розчином борної кислоти, або 3% розчином оцтової кислоти.

При попаданні на слизову оболонку очей кислоти або лугу, необхідно промити струмом води протягом 15-20 хвилин, потім промити 2% питної соди, а при вражені очей лугом – 2% розчином борної кислоти.

При опіках ротової порожнини необхідно прополоскати 3% розчином оцтової кислоти або 2% розчином борної кислоти, а при опіках кислотою 50% розчином питної соди.

При попаданні кислоти в дихальні шляхи необхідно дихати розпиленим за допомогою пульвелізатора 10% розчином питної соди , при попаданні луга розпиленим 3% розчином оцтової кислоти.

3. Вхідний контроль основної і додаткової сировини на підприємстві

3.1 Вхідний контроль сировини

Борошно підприємство одержує від ЗАТ «Київмлин». Поставка борошна здійснюється по узгодженому графіку з 8.00 до 23.00 в часи роботи складу сировини відповідного млин заводу . Розрахунок з постачальниками здійснюється шляхом попередньої оплати по цінам, які діють на момент відвантаження.

Допоміжну сировину хліб-завод одержує через постачальницьку кантору, що спеціалізується на матеріально-технічному постачанню хлібопекарським підприємствах міста Києва і Київської області. Вона здійснює оптові закупки таких видів сировини:олії,цукру,маргарину,сухого обезжиреного молока,маку, повидла,яєць і постачає їх підприємства ПАТ Київхліб.

Джерелом водопостачання є місцева водопровідна мережа і артезіанська свердловина, розташована на території хлібокомбінату. Джерелом збагачення хлібокомбінату газом є місцева мережа «Київгаз». Електроенергією постачає місцева мережа «Київенерго».

Борошно

На підприємство борошно приходить в мішках або автоборошновозах партіями. Кожна партія борошна супроводжується однією накладною і одним посвідченням якості, який виписує лабораторія борошномельного підприємства.

Температуру в борошняних складах у зимовий період необхідно підтримується не нижчою за 8Сº,відносною вологістю - не більше за 75%.

Склад розрахований на 3-добовий запас борошна.У тарних складах мішки з борошном однієї партії укладають на стелажі, розміщені на висоті 15см. від підлоги для вентиляції. Мішки укладають у штабелі трійником,п’ятериком або у клітинку;при ручному укладанні –у 8рядів,при механізованому -12. Маса мішка з борошном пшеничним сортовим-50кг, обойним – 55кг.

Для забезпечення доступу до штабелю,а також транспортування борошна передбаченні проходи і проїзди: між штабелями не менше ніж через 1,2 – 0,8 м.; від штабелю до стіни – 0,5м.; для електронавантажувачів – 3,0м.; для возиків з

платформою – 2,0м.

На цей час більшість борошна зберігають безтарним способом у складах

закритого типу, ємкості з борошном розміщенні в приміщенні основного

виробництва, або у спеціально збудованому для цього в приміщенні, та складах

відкритого типу,розташованих за межами виробничого корпусу, під легким

накриттям. Зберігається борошно в циліндричні силоси ХЕ-160А. Місткість силосів 120-130 тонн.

Вивантаження борошна у силоси здійснюється зверху за допомогою компресора, встановленого на шасі автомобіля або пневмосистемою підприємства. Борошно в силосах зважується на автомобільних вагах(заводські).

Для зберігання борошна І сорту на підприємстві знаходиться 4 силоса, а для вищого сорту – 2. Борошно при зберіганні в силосах, особливо при підвищеній вологості, ущільнюється в нижніх шарах,під час вивантаження з силосу утворює склепи.

Борошно стандартної вологості може зберігатись в силосах 10 діб. Для запобігання перекачують з одного силосу в інший. На складах зберігання борошна,як тарним так і безтарним способом , підтримувати належний санітарний стан для запобігання розвитку шкідників кліщів, жуків, метеликів, гризунів. З метою запобігання появи борошняних шкідників всі з’єднання в обладнанні повинні бути добре ущільнені.

Приміщення складів обладнання, трубопроводи слід періодично чистити.

Борошно на завод постачається автоборошновозами, в яких є 2 бункери

місткістю 3,5т. кожен. Кожен автомобіль зважується до і після розвантаження на спеціальних вагах АЦ – 30. За різниці мас визначають кількість борошна, яка

доставлена даним борошновозом. Розвантаження машини відбувається за

допомогою повітря, яке подається від компресора встановленого на автомобілі

розвантаження триває 20 – 30хвилин. Тиск повітря 1,7 – 2 атм. Приймає борошно приймальник – здавальник. Кількість борошна фіксується в накладних.

Одержане борошно перекачується в силоса ХЕ – 160, яких являє собою

циліндричну ємність з кутом 60Сº. Борошно подається в силос по трубопроводах

аерозольтранспортом від приймального щитка по трубах в кришці. На трубах встановленні перемикачі М – 125 для зміни руху борошна, тобто до різних

силосів, якими регулюється наповнення кожного силосу. Відпрацьоване повітря

потрапляє на фільтри. Під силосами для кондитерського цеху встановленні роторні живильники М – 122, за допомогою, яких борошно з силосу потрапляє на крильчатку, захоплюється повітрям. А потім подається на просіювач "Бурат",

оcовний робочий орган якого нерухомий барабан. За допомогою шнека з лопатки

борошно переходить через сито, магніти і виробничі силоса кондитерського цеху.

Вода

Подається з місцевої мережі водопроводу. Якість води, що витрачається для технологічних і побутових потреб, відповідає вимогам нормативної документації на питну воду. Щомісяця технічна лабораторія хлібокомбінату №11, цеху №4 відправляє воду на мікробіологічні показники в лабораторію Міської СЕС.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]