Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Программа практики 3 к товароведы[1].doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
2.14 Mб
Скачать
  1. Вимоги до оформлення звіту по практиці.

До моменту закінчення практики кожен студент готує письмовий звіт. Основним матеріалом для написання звіту є статистичні та інформаційні матеріали, які студент зібрав на підприємстві під час практики та занотував у робочій зошит. Цей матеріал повинен бути систематизованим та проаналізованим з усіх боків.

У звіті повинна бути відображена конкретна робота, яку виконував студент на підприємстві під час практики, без прямого цитування та переписування літературних джерел, нормативних, довідникових та інших документів.

Звіт складається відповідно до програми практики, індивідуальним завданням кафедри і повинен містити слідуючи основні розділи:

Введення.

  1. Характеристика магазину.

  2. Вивчення попиту

  3. Приймання товарів у магазині.

  4. Зберігання товарів у магазині.

  5. Підготовка товарів до продажу.

  6. Основні прийоми викладки товару та робота з мерчендайзерами.

  7. Організація робочого місця продавця.

  8. Запровадження основних принципів мерчендайзингу.

  9. Продаж товарів та обслуговування покупців.

  10. Оволодіння навиками-роботи з ваговимірювальним обладнанням).

  11. Охорона праці і техніка безпеки.

  12. Виконання індивідуального завдання.

Підсумки та пропозиції.

Додатки

За результатами проходження практики студент повинен запропонувати свої підсумки і пропозиції, щодо підприємства. Підсумки і пропозиції є дуже важливою складовою частиною звіту, тому що мають творчу направленість і характеризують кінцевий результат практики. Підсумки повинні містити скорочене узагальнення щодо виконаної роботи за кожним розділом програми практики, а пропозиції - конкретні дії, запропоновані студентом по рішенню дійсних проблем, усуванню недоліків, використовуванню передового досвіду, як закордонного, так і власного, поліпшенню якості обслуговування та ефективності роботи магазину, які можуть бути ефективними на погляд самого практиканта.

Підсумки та пропозиції повинні бути скороченими, конкретними, підтверджені фактами, прикладами, та можливо з економічними розрахунками і адресованими конкретним виконавцям.

Звіт по практиці повинен бути оформлений відповідно до вимог державного стандарту України ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення." Головні вимоги цього стандарту наведені нижче. Першою сторінкою звіту є титульний лист. Зразок титульного листа наведений у додатку А.

Звіт виконується рукописним, машинописним або машинним (за допомогою комп’ютера) способом на одніму боці листа білого паперу формату А4 (210*297мм) через півтори інтервали з розрахунку не більш 40 рядків на сторінці дотримуючись наступних розмірів поля: верхнє, ліве і нижнє-не менш 20 мм, праве - не менш 10 мм.

Сторінки слід нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись сквозної нумерації по всьому тексту звіту. Номер сторінки виставляється у правому верхньому кутку сторінки без крапки на кінці. Номер сторінки на титульному листі не ставлять. Малюнки і таблиці, розташовані на окремих сторінках, включають у загальну нумерацію сторінок.

Розділи, підрозділи, пункти і підпункти звіту треба нумерувати арабськими цифрами. Розділи повинні мати послідовну нумерацію в межах роботи і визначатися цифрами 1, 2, 3 і т.д. Підрозділи нумеруються в межах розділу арабськими цифрами, розділеними крапкою, наприклад, 1.1, 1.2 або 1.1.1, 1.1.2 і т.д.

Ілюстрації можуть мати назву, яку розміщують під ними. При необхідності під ілюстрацією розміщують пояснюючі данні (підмалюнковий текст). Ілюстрація визначається словом "Малюнок....", яку розміщують разом з назвою ілюстрації після пояснення, наприклад, "Малюнок 3.1.-Схема розміщення".

Номер таблиці складається з номеру розділу і порядкового номеру таблиці, розділених крапкою, наприклад, таблиця 2.1. - перша таблиця другого розділу.

Таблиця може мати назву, яка друкується строчними буквами (крім першої прописної) і розміщується над таблицею. Назва повинна бути короткою і характеризувати зміст таблиці.

Номер формули або рівняння вказують на рівні формул (рівнянь) у дужках у крайньому правому положенню на рядку.

При посиланнях на розділи, підрозділи, пункти, підпункти, ілюстрації, таблиці, формули, рівняння, додатки вказують на їхні номери. При посиланнях слідує писати ......у розділі 4....», «...дивись 2.1...», «...на малюнку 3.2...», «..в таблиці 2.3...», «...по формулі 4.3...»,

«...у додатку Г...».

Приблизний обсяг звіту повинен складати 30-40 сторінок тексту стандартних листів паперу. Звіт по практиці повинен бути підписаним студентом-практикантом і керівником практики від підприємства.