Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Характеристика складових природно-ресурсного по...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

Рекреаційні ресурси

Основні проблеми щодо ефективного використання рекреаційних ресурсів України полягають: у максимально повному задоволенні потреб населення у повноцінному оздоровленні та лікуванні; охороні і відновленні рекреаційних ресурсів; зростанні якості послуг у цій сфері. Перспективи розвитку рекреаційного комплексу України полягають у залученні додаткових інвестицій в обновлення інфраструктури, що працює на потреби рекреаційного комплексу; інтенсивному розвитку туризму та індустрії відпочинку і оздоровлення в цілому; зменшенні питомої ваги рекреаційної сфери у зростанні національного доходу країни.

Основні напрями використання природно-ресурсного потенціалу України є енергозбереження. Ресурсозбереження забезпечує економію природних ресурсів та зростання виробництва продукції при тій самій кількості використаної сировини, палива, основних і допоміжних матеріалів.

Стратегічні напрями ресурсозбереження можуть бути зведені до таких: комплексне використання мінерально-сировинних і паливних ресурсів; впровадження ресурсозберігаючої техніки і технології; широке використання в галузях переробної промисловості вторинної сировини; стабілізація земельного фонду; відновлення родючості землі, регулювання лісокористування, підтримання продуктивності лісів, активні лісовідновлення, збереження рекреаційних ресурсів при розміщенні нових промислових об’єктів.