Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_z_agrokhimiyi_pravlena.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
1.55 Mб
Скачать

Загальні положення

Під системою удобрення в господарстві розуміють комплекс науково обґрунтованих агроекологічних та організаційно-господарських заходів спрямованих на нагромадження, зберігання та екологічно безпечне і раціональне застосування добрив з метою підвищення родючості ґрунтів і зростання продуктивності сільськогосподарських культур. Вона конкретизується в системі удобрення сівозмін, культур та в річних планах застосування добрив.

Система удобрення в сівозміні - це екологічно обґрунтований багаторічний план застосування органічних і мінеральних добрив у сівозміні з урахуванням грунтово-кліматичних умов, запланованої врожайності, біологічних особливостей рослин і властивостей добрив.

Оскільки система удобрення в сівозміні розрахована на тривалий період і враховує лише загальний рівень родючості ґрунтів на всій площі сівозміни, щорічно складаються річні плани застосування добрив. В цих планах уточнюються норми добрив відповідно до матеріалів останнього туру агрохімічного обстеження ґрунтів для кожного поля, форми. строки і способи їх внесення під окремі культури сівозміни. Річний план є документальною основою для практичного здійснення всіх робіт, пов'язаних з застосуванням добрив у господарстві.

Виконання курсового проекту спрямоване на оволодіння студентами теоретичними знаннями і практичними навичками розробки екологічно безпечних окремих елементів системи удобрення і складання річного плану застосування добрив у сівозміні конкретного господарства.

Написанню курсового проекту повинно передувати вивчення дисципліни агрохімії і, особливо, одного з важливих його розділів - системи застосування добрив. У курсовому проекті студент повинен показати знання основних теоретичних положень і вміння використати їх для вирішення практичних завдань планування застосування добрив у польовій сівозміні з метою проведення екологічної експертизи подібних розробок у виробництві.

Основними документами, над якими буде працювати студент при складанні плану застосування добрив є агрохімічні паспорти полів, рекомендації з раціонального використання добрив у господарстві, агрохімічні картограми, книга історії полів, річні звіти господарства, робочий проект організації виробництва сільськогосподарських культур та інші. В разі неможливості, або складності зібрання необхідного матеріалу в господарстві, викладач видає завдання, за яким студент може скласти систему удобрення сівозміни і виконати курсовий проект.

Дані Методичні вказівки в першому розділі дають пояснення до виконання кожного завдання, а також містять довідкові матеріали, які допоможуть студентові в розробці курсового проекту та макет виконання курсового проекту в другому розділі.

Правильно виконаний проект допускається до захисту. Перед захистом студент робить у ньому необхідні виправлення згідно з вказаними в рецензії зауваженнями. Всі виправлення і доопрацювання студент проводить на додатково вклеєних аркушах паперу на сторінках, де викладач рекомендує провести доопрацювання. Заміна листів проекту з виправленнями викладача не допускається. При захисті студент має дати кваліфіковані пояснення до кожного виконаного завдання, обґрунтувати свої висновки, а також відповісти на запитання, вказані в кінці кожного завдання. За результатами захисту виставляється відповідна оцінка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]