Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка дипломні.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.51 Mб
Скачать

8.9. Оформлення списку використаних джерел

Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, який містить бібліографічні відомості про використані джерела і розміщується після висновків. Такий список складає одну із суттєвих частин дипломної роботи, що свідчить про рівень фундаментальності проведеного дослідження.

Використані джерела необхідно розміщувати в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків (додаток Р). Всі джерела повинні мати порядковий номер. Опис іноземних видань здійснюється мовою тексту видання (мовою оригіналу).

Відомості про використані джерела, включені до списку, необхідно давати відповідно до вимог державного і міждержавних стандартів з обов’язковим наведенням назв праць. Зокрема, потрібну інформацію можна одержати із таких джерел: ГОСТ 7.1 -84 „Библиографическое описание документа. Общие требования й правила составления”; ДСТУ 3582-97 „Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила”; ГОСТ 7.12-93 „СИБИД. Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования й правила”; Сборник основных российских стандартов по библиотечно-информационной деятельности. – СПб: Профессия, 2005. – 552 с.

8.10. Додатки

Додатки оформляються як продовження дипломної роботи на наступних її сторінках, розміщуючи їх в порядку появи посилань на них у тексті роботи.

Кожний додаток має починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично до тексту сторінки. При цьому посередині рядка над заголовком маленькими літерами з першої великої пишуть слово “Додаток” і велику літеру, що позначає додаток (наприклад: Додаток А).

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Ілюстрації, таблиці, формули, рівняння розміщенні в додатках, слід нумерувати в межах кожного додатку. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатка (літеру) і крапку (наприклад: рис. В.3 – третій рисунок додатку В; табл. Б.2 – друга таблиця додатку Б; формула (Д.1) – перша формула додатку Д).

Додатки повинні мати спільну з рештою роботи наскрізну нумерацію сторінок.

  1. Допуск до захисту та захист дипломної роботи

9.1. Підготовка та допуск до захисту дипломної роботи

Після завершення написання дипломної роботи та її оформлення студент подає роботу на рецензію керівництву підприємства (організації) за матеріалами якого вона виконувалася (додаток Е). У подальшому дипломну роботу разом з рецензією студент подає науковому керівникові для одержання від нього письмового відзиву із загальною оцінкою дипломного дослідження (додаток Ж) та одержання рекомендації до захисту, про що робиться запис керівником у скеруванні в Державну екзаменаційну комісію, що видається студенту. У разі невідповідності дипломної роботи затвердженому завданню та встановленим вимогам науковий керівник не допускає студента до її захисту, у зв'язку з чим робить письмове подання на ім'я завідувача кафедри.

Якщо дипломна робота рекомендується науковим керівником до захисту, то вона разом з його письмовим відзивом подається завідувачу кафедри. Завідувач кафедри вирішує питання про допуск студента до захисту, роблячи відповідний запис у скеруванні в Державну екзаменаційну комісію, або не допускає студента до захисту роботи, якщо вона не відповідає встановленим вимогам.

За поданнями на засіданні кафедри приймається рішення щодо недопущення студента до захисту роботи. Витяг з протоколу засідання кафедри подається директору інституту для оформлення наказів ректора академії про недопущення студента до захисту дипломної роботи та відрахування його з числа студентів академії.

Для дипломних робіт студентів, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень магістра, обов’язковим є відзив офіційного опонента (додаток З), якому скеровується дипломна робота після допуску студента до захисту.

Готова та оформлена дипломна робота, разом зі скеруванням в Державну екзаменаційну комісію, рецензіями та відзивами, які вкладаються у спеціальний конверт наклеєний на внутрішній стороні обкладинки перед титульним аркушем, направляється у Державну екзаменаційну комісію не пізніше ніж за три дні до офіційного захисту.