Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка дипломні.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.51 Mб
Скачать

7.4. Основна частина

Основна частина дипломної роботи повинна точно відповідати темі і повністю її розкривати. Вона поділяється на розділи і параграфи. В основі поділу розділу на параграфи має лежати одна ознака, найсуттєвіша для дослідження. Розділи та параграфи повинні бути співрозмірними за обсягом. Кожна структурна частина тексту повинна вміщувати завершену інформацію і за змістом відповідати узагальнюючій назві розділу так, щоб в ньому не було зайвої або недостатньо розкритої інформації. Кожний розділ повинен мати короткий висновок і перехід до наступної структурної частини.

Перший розділ носить загальнотеоретичний характер. В ньому на основі вивчення робіт вітчизняних і зарубіжних авторів, нормативно-правових актів і практичних матеріалів, викладається економічна сутність досліджуваної проблеми, обґрунтовуються та висвітлюються власні позиції студента. Він слугує теоретичним обгрунтуванням дослідження та дозволяє визначити певні його завдання, організацію та методику.

Другий розділ поєднує теоретичну і практичну сторони бухгалтерського обліку щодо об’єктів дослідження. В ньому вивчається оцінка та документальне оформлення операцій, пов’язаних з рухом об’єктів дослідження та їх відображення в регістрах синтетичного й аналітичного обліку. Даються обґрунтовані пропозиції з покращення організації та методики бухгалтерського обліку об’єктів дослідження як в цілому, так і для підприємств за матеріалами яких виконувалася дипломна робота.

Третій розділ є аналітичним. Він розкриває сучасні підходи та послідовність аналітичних робіт щодо об’єктів дослідження, враховуючи підходи вітчизняних і зарубіжних вчених та власної позиції студента. Розділ повинен бути максимально насиченим фактичною інформацією (аналітичні таблиці, графіки, діаграми, схеми тощо), що відображають відповідні результати діяльності підприємства за період дослідження. При цьому студент не повинен обмежуватися констатацією фактів, а повинен виявляти тенденції розвитку процесів, недоліки та причини, що їх обумовили та окреслювати шляхи їх можливого усунення. Від повноти та якості аналізу залежить глибина та обґрунтованість пропонованих заходів.

Четвертий розділ відображає питання організації та методики контролю. В ньому розглядаються види, форми та принципи контролю (аудиту). Розглядається методика проведення аудиту (контролю) об’єктів дослідження, сучасні теоретичні та практичні підходи. Обґрунтовуються основні напрями використання результатів дослідження для покращення роботи об’єкта дослідження та прийняття управлінських рішень.

Третій розділ дипломної роботи студентів, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста може бути присвячений аналізу чи контролю, або комбінованим (поєднувати в собі окремі питання аналізу та контролю (аудиту)).

Однією з ознак високої якості дипломної роботи є застосування при проведенні дослідження пакетів прикладних програм та економіко-математичних методів.

7.5. Висновки

Висновки є завершальною частиною дипломної роботи. В них послідовно викладаються найважливіші теоретичні та практичні результати дослідження, до яких прийшов студент в результаті його проведеного. Висновки повинні бути чіткими, мати конкретний і адресний характер, повністю підтверджуватися результатами дослідження та давати повну уяву щодо його змісту, значення, обґрунтованості та ефективності. Вони повинні бути написані тезово та відображати основні теоретичні підходи, відповідати проведеному аналізу і запропонованим напрямам вирішення проблеми дослідження.

Впровадження в практику результатів дослідження повинні бути підтверджені довідкою (додаток Л).