Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка дипломні.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.51 Mб
Скачать

8.2. Технічне оформлення тексту

Дипломна робота виконується на комп’ютері та друкується за допомогою принтера на одному боці аркушу білого паперу формату А4 (210 х 297мм) до тридцяти рядків на сторінці з полуторним міжрядковим інтервалом. Мінімальна висота шрифту – 1,8мм. Рекомендується використовувати текстовий редактор MS Word, кегель – 14, шрифт Times New Roman. Шрифт друку повинен бути чорного кольору та чітким, щільність тексту – однакова з вирівнюванням по ширині сторінки.

Текст роботи слід друкувати, враховуючи розмір полів: ліве – 30мм, праве – 10 мм, верхнє – 20 мм, нижнє – 20 мм.

Заголовки структурних частин дипломної роботи "ЗМІСТ", "ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ", "ВСТУП", "РОЗДІЛ", "ВИСНОВКИ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ", "ДОДАТКИ" друкують великими напівжирними літерами симетрично до набору по центру рядка. Заголовки параграфів друкують маленькими напівжирними літерами з першої великої з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Підкреслювати заголовки, скорочувати та переносити в них слова не дозволяється. Кожну структурну частину дипломної роботи потрібно починати з нової сторінки. Не дозволяється розміщувати назву параграфу в нижній частині сторінки, якщо після неї розміщується менше 6-7 рядків тексту.

Відстань між двома заголовками робиться такою, як в тексті. Відстань між заголовком і текстом повинна дорівнювати 2 інтервалам.

Текст поділяється на абзаци, кожний з яких містить самостійну думку. Абзаци розміром 10-12 мм починаються з нового рядка.

Помилки, описки та графічні неточності можна виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту. На одній сторінці може бути не більше двох виправлень.

Обсяг роботи має бути в межах 90-110 сторінок друкованого тексту, до якого не входять список використаних джерел, анотація та додатки.

8.3. Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, параграфів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою дипломної роботи є титульний аркуш, який включається до загальної нумерації сторінок. На титульному аркуші номер сторінки не проставляється, на наступних сторінках номер проставляється у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці. Нумерація сторінок повинна бути наскрізною, включаючи список використаних джерел, анотацію та додатки. Завдання до дипломної роботи до числа сторінок не включається.

Заголовки структурних частин дипломної роботи зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел, анотація, додатки не мають порядкового номера. Мають порядковий номер тільки розділи та параграфи. Номер розділу ставлять після слова "РОЗДІЛ", після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка по центру сторінки друкують назву розділу великими літерами. Параграфи нумерують у межах кожного розділу. Номер параграфу складається з номера розділу і порядкового номера параграфу, між якими ставлять крапку. В кінці номера параграфу ставиться крапка, а потім у тому ж рядку друкується його назва без крапки в кінці (наприклад: 2.1. Первинний облік виробничих витрат і його місце в управлінні виробничими витратами).

Ілюстрації (схеми, графіки, діаграми) і таблиці необхідно подавати в дипломній роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включаються до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. В кінці номера ілюстрації ставиться крапка, а потім друкується її назва без крапки в кінці (наприклад: Рис.1.2. (друга ілюстрація першого розділу)).

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідною назвою таблиці розміщується напис "Таблиця" із зазначенням її номера. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка (наприклад: Таблиця 3.2 (друга таблиця третього розділу) (додаток М)), а потім у наступному рядку друкується її назва. При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку слово "Таблиця" та її номер вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова "Продовження табл." і вказують номер таблиці (наприклад: Продовження табл. 1.2).

Формули в дипломній роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого краю сторінки на рівні відповідної формули в круглих дужках (наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу)).

Примітки до тексту, ілюстрацій і таблиць, в яких вказують довідкові та пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах одної сторінки, ставлячи після слова "Примітки" двокрапку та її порядковий номер. Наприклад:

Примітки:

1. ...

2. ...

Якщо є одна примітка на сторінці, то її не нумерують і після слова "Примітка" ставлять крапку (додаток М).