Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Б.В. ПРАКТ.ІІІ КУРС, РОБ.ПР..doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
250.37 Кб
Скачать

Критерії оцінювання педпрактики студентів

Оцінка «відмінно» ставиться студентові у випадку, якщо він виявив фундаментальну теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, відмінні знання з методики викладання іноземної мови у загальноосвітньому навчальному закладі та вміння застосувати їх для вирішення конкретних практичних завдань; творчо підходить до планування й реалізації плану-конспекту; відвідував заняття інших практикантів і брав активну участь у їх обговоренні; якісно і в повному обсязі підготував документацію та вчасно подав її на перевірку.

Оцінка «добре» ставиться студентові, якщо він виявив належну теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, добре засвоїв та вміє застосовувати знання з методики викладання іноземних мов у загальноосвітньому навчальному закладі для вирішення конкретних методичних завдань, застосовує новітні технології виховання, але допускає незначні педагогічні, методичні чи мовні помилки, відвідував заняття інших практикантів і брав участь у їх обговоренні, якісно підготував документацію та вчасно подав її на перевірку.

Оцінка «задовільно» ставиться, якщо студент виявив базову теоретичну підготовку з психолого-педагогічних дисциплін, володіє основами методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі, проте не в змозі самостійно без допомоги методиста застосувати теоретичні знання для вирішення конкретних методичних завдань, не завжди адекватно застосовує окремі методичні прийоми, але в цілому досягає поставлених на занятті цілей, рідко відвідував заняття інших практикантів і був пасивним при їх обговоренні, вчасно подав документацію на перевірку, але їй бракує повноти, зустрічаються мовні та методичні помилки.

Оцінка «незадовільно» ставиться студентові, якщо він не виявив належної теоретичної підготовки з психолого-педагогічних дисциплін, знання з методики викладання іноземних мов у загальному навчальному закладі поверхові й безсистемні, студент безпорадний при вирішенні конкретних методичних завдань, не провів жодного виховного заходу, занять інших практикантів не відвідував і не брав участі в їх обговоренні, документацію подав на перевірку невчасно і не в повному обсязі, у документації є грубі методичні й мовні помилки.

Література

  1. Барило О.А. Безперервна педагогічна практика. Методичні рекомендації. – Чернігів: Чернігівський державний педагогічний університет імені Т.Г. Шевченка, 2007. – 41 с.

  2. Головиха Е.И., Панина Н.В. Психология человеческого взаимопонимания. – К., 1989.

  3. Гончаренко С.У. Концепція позакласної виховної роботи загальноосвітньої школи //Радянська школа. – 1991. - № 6.

  4. Державна програма “Вчитель”. Постанова Кабінету Мін. України від 28.03.2002 р. № 379.

  5. Державна національна програма “Освіта” (Україна ХХІ століття). – К.: Райдуга, 1994.

  6. Жутикова Н.В. Учителю о практике психологической помощи. – М.: Просвещение, 1988.

  7. Закон України „Про вищу освіту”. – К., 2002.

  8. Закон України “Про загальну середню освіту”. – К., 1999.

  9. Кан-Калик. Учителю о педагогическом общении. – М., 1987.

  10. Коломинский Я.Л. Психология детского коллектива. Система личных взаимопониманий. – Мн.: Нар. освета, 1984. – 239 с.

  11. Концепція виховання у національній системі освіти.

  12. Концепція загальної середньої освіти (12-річна школа). - К., 2002.

  13. Кочетов А.И. Мастерство перевоспитания. – Мн.: Нар. освета, 1981. – 159с.

  14. Національна доктрина розвитку освіти Україна

  15. Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України. – МОН України. – Збірник законодавчих та нормативних актів про освіту. Випуск 1. – К., 1994. – С. 139.

  16. Положення про організацію практики в Чернігівському державному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка.

  17. Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України // МОН України. Інформаційний збірник, вища освіта. № 13. – 2004. – С. 28 – 44.

  18. Рыбакова М.М. Конфликт и взаимодействие в педагогическом процессе. – М.: Просвещение, 1991.

  19. Скляренко Н.К., Онищенко Е.И., Захарова С.Л. Обучение речевой деятельности на английском языке в школе. -– К., 1988. – 150 с.

  20. Славина А.С. Дети с аффективным поведением. – М.: Просвещение, 1966. – 150 с.

  21. Сучасна технологія навчання іншомовного матеріалу в середніх навчальних закладах/ Під ред. С.Ю.Ніколаєвої. – К.: Ленвіт, 1996. – Вип. 2. – 97 с.

  22. Турбовский Я.С. Средства и методы педагогического действия. – М.: Знание, 1980. – 96 с.

  23. Фіцула М.М. Педагогічні проблеми перевиховання учнів. – К.: Рад. школа, 1981.

  24. Шуркова Н.Е. О некоторых формах воспитательной работы со старшеклассниками //Воспитание школьников. – 1990. - № 4