Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практика мелітополь.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
548.86 Кб
Скачать

Допоміжне виробництво Електропостачання

Споживана потужність по гідроцеху складає 1000кВт

Основними споживачами електроенергії є асинхронні електродвигуни насосів, вентиляторів,електролізер СЕУ- 40 і електричне освітлення.

Передбачена комплектна, що окремо стоїть, два трансформатора підстанції типу 2КТП 1000-6/0,кВ ОАО (Укрлеректроаппарат) р. Хмельницький.

Шини 0,4кВ секціоновані з пристроєм АВР.

Ввідні шафи дозволяють приєднати КТП до внутрішньо майданчикових мереж 6кВ по радіальній або магістральній схемі.

Розрахунок силових навантажень виконаний методом коефіцієнта попиту. Система заземлення Tn-c-s.

Живлення електролізера постійним струмом 1000В, напругою 230В здійснюється від перетворювачів тиристорів Пт1250/230, що поставляються разом з електролізером.

У приміщенні з вибухонебезпечною зоною класу 2 електропроводки виконані мідним броньованим кабелем з прокладкою, відкрито по кабельних конструкціях і дротом з мідними жилами у водогазопровідних трубах по підлозі, в решті приміщень – алюмінієвими дротами і кабелями.

Джерелом теплопостачання є парова котельня заводу. Теплоносієм є пара тиском 8 атм. У тепловому пункті виробничого корпусу встановлена розподільна гребінка від якої здійснюється вибір пари:

-8 атм для потреб технології;

-3 атм (після редукування) для потреб технології, опалювання і вентиляції, гарячого водопостачання.

Спільну годинну витрату витрата пари складає:

- технології 4310кг (8атм +1450 кг(3атм));

- опалювання 380кг;

- вентиляція 920кг;

- гаряче водопостачання 95кг.

Всього годинна витрата:

- у теплий період 5855;

- у опалювальний 7155кг.

Дана кількість пари забезпечується потужністю казанів встановлених в котельній заводу.

Водопостачання і каналізація

Для обслуговуючого матеріалу в цеху запроектовані санвузли з умивальниками.

Вода питної якості подається на хоз побутові, технологічні потреби і пожежогасіння. У цеху запроектовано два введення водопроводу діаметром 800мм.

Каналізація в цеху запроектована для відведень стоків від санвузлів.

Промивні води містять сліди жиру та миючі засоби. Стоки по своєму складу, що поступають в каналізацію, відповідають вимогам скидання в міську каналізацію. ХПК-650 міліграм/л; Бпкполн120 мго2/л

Стоки поступають в каналізації діаметром 1000мм.

Складское господарство

На території МОЕЗ розташовані наступні приміщення: 2 склади для зберігання насіння; склад шроту; склад жирів(бакове господарство).

Функціонування цих хоз. одиниць супроводжуються в звичайному режимі згідно роботи основного виробництва.

Охорона праці на підприємстві

Основні функції інженерів:

1. Розроблення спільно з іншими підрозділами підприємства комплексних заходів для досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці, планів, програм поліпшення умов праці, запобігання виробничого травматизму, професійним захворюванням, надання організаційно-методичної допомоги у виконанні запланованих заходів.

2. Підготовка проектів, наказів з питань охорони праці і внесення їх на розгляд роботодавцю.

3. Проведення спільно з представниками інших структурних підрозділів і за участю представників професійної спілки підприємства або, за її відсутності, повноважених найманими працівниками осіб з питання охорони праці, перевірок дотримання працівниками вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

4. Складання звітності з охорони праці за встановленими формами.

5. Проведення з працівниками вступного інструктажу з охорони праці.

6. Ведення обліку та проведення аналізу причин виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій, заподіяної ними шкоди.

7. Забезпечення належного оформлення зберігання документації з питань охорони праці, а також своєчасної передачі їх до архіву для тривалого зберігання згідно з установленим порядком.

8. Складання за участю керівників підрозділів підприємства переліків професій, посад і видів робіт, на які повинні бути розроблені інструкції з охорони (безпеки) праці, що діють в межах підприємства, надання медичної допомоги під час їх розроблення .

9. Інформування працівників про основні вимоги законів, інших нормативно-правових актів та актів з охорони праці, що діють у межах підприємства.

10. Розгляд:

- Питань про підтвердження наявності небезпечної виробничої ситуації, що стала причиною відмови працівника від виконання дорученої роботи, відповідно до законодавства (у разі необхідності);

- Листів, заяв з карт працівників підприємства, що стосуються питань додержання законодавства про охорону праці.

11. Організація:

- забезпечення підрозділів нормативно-правовими актами та актами з охорони праці, що діють у межах підприємства, посібниками, навчальними матеріалами з цих питань;

- роботи кабінету з охорони праці підготовки інформаційних стендів, кутків з охорони праці;

- нарад, семінарів, конкурсів тощо з питань охорони праці;

- пропаганди з питань охорони праці з використанням інформаційних засобів.

Основні положення закону про охорону праці:

Визначають реалізацію конституційного права працівників на охорону їх життя і здоров’я в процесі їх діяльності, належні, безпечні і здорові умови праці з питань безпеки, гігієни праці та виробничого середовища і встановлює єдиний порядок організації охорони праці в Україні.

Нещасні випадки на підприємстві:

Нещасні випадки реєструються в спеціальному журналі, де складаються акти за формами Н5. На основі Н5 складаються акти формиН1(нещасний випадок пов’язаний з виробництвом) або НПВ (не пов’язані з виробництвом).

Усі ці матеріали зберігаються на підприємстві протягом 45 років.

Види інструктажів:

Первинний інструктаж. Проводяться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником:

- новоприйнятим (постійно або тимчасово) на підприємство;

- який переводиться з одного цеху до іншого;

- який буде виконувати нову для нього роботу;

- відрядженим працівником, який бере безпосередньо участь у виробничому процесі на підприємстві;

Проводиться з вихованцями, з учнями та студентами СЗО, ПЗО, ПТЗО, ВЗО: на початку занять у кожному кабінеті, лабораторії, де навчальний процес пов’язаний із небезпечними або шкідливими хімічними, фізичними, біологічними факторами, у гуртках, перед уроками трудового навчання, фізкультури, перед спортивними змаганнями, вправами на спортивних зарядах, при проведенні заходів за межами території ЗО.

Перед виконанням кожного навчального завдання, пов’язаного з використанням різних механізмів, інструментів, матеріалів тощо;

На початку вивчення кожного нового предмету (розділу, теми) навчального плану (програми) – із загальних вимог безпеки, пов’язаних з тематикою і особливостями проведення цих занять.

Повторний інструктаж. Проводиться з працівниками на робочому місці в терміни, визначені відповідними чинними галузевими нормативними актами або керівником підприємства з урахуванням конкретних умов праці, але не рідше: на роботах з підвищеною небезпекою - 1раз на три місяці; для решти робіт - 1раз на три місяці.

Позаплановий інструктаж. Проводиться з працівниками на робочому місці або в кабінеті охорони праці:

- при введенні в дію нових або переглянутих нормативних актів про охорону праці, а також при внесенні змін та доповнень до них;

- при зміні технологічного процесу, замінні або модернізації устаткування, приладів та інструментів, вихідної сировини, матеріалів та інших факторів, що впливають на стан охорони праці;

- при порушенні працівниками вимог нормативних актів про охорону праці, що можуть призвести або призвели до травм, аварій, пожеж тощо;

- при виявленні особами, які здійснюють державний нагляд і контроль за охороною праці, незнання вимог безпеки стосовно робіт, що виконується працівником;

- при перерві в роботі виконавця робіт більше ніж на 30 календарних днів - для робіт з підвищеною небезпекою, для решти робіт понад 60 днів.

З вихованцями, учнями, студентами - в кабінетах, лабораторіях, в майстернях тощо при порушеннях ними вимог нормативних актів про охорону праці, що можуть призвести або призвели до травм, аварій, пожеж тощо.

Цільовий інструктаж. Проводиться з працівниками:

- при виконанні разових робіт, непередбачених трудовою угодою;

- при ліквідації аварій, стихійного лиха;

- при проведенні робіт, на які оформляється наряд-допуск, розпорядження або інші документи;

Проводиться з вихованцями, учнями, студентами в разі організації масових заходів (екскурсії, походи, спортивні заходи тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]