Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план Косяк Олени.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
893.44 Кб
Скачать

Іі. Дослідження ринку.

Після проведення маркетингового дослідження шляхом анкетування можна зробити висновки, що останнім часом на вищесказаному сегменті відчутні зниження послуги в салонах краси на масажи в м. Кіровоград. Такі зміни були викликані кризою в нашій країні з 2008 року, але не дивлячись на це попит на даний вид послуги існує.

Для збільшення клієнтської бази салон віддаватиме перевагу не тільки постійним відвідувачам, а й одноразовим клієнтам, які в подальшому можуть стати постійними після якісного задоволення своєї потреби. За допомогою солярію, попит на який збільшується взимку, збільшиться прибуток салону, а що стосується масажу, то сезонність на нього не впливатиме.

В м. Кіровоград на даний момент нараховується багато салонів краси, які надають послуги масажу, але саме салону масажу немає, тому я вважаю, що саме салон, який спеціалізується на масажі матиме успіх в розвитку та отримуватиме прибуток від своєї діяльності. Великим плюсом буде те, що клієнти зможуть відвідувати салон після роботи, оскільки графік роботи салону це дозволятиме, також ціни на послуги будуть доступні, а якість вище ніж в звичайних салонах краси. Оскільки в місті немає салону, який би орієнтувався саме на масажі, то це є перевагою для нашого салону. Але для оцінки конкурентного становища було взято салони, які надають послуги масажу, та послуги солярію. Найбільшими конкуруючими салонами є: «Аврора», «Тереторія краси». Вони мають одного господаря, і займають частку ринку м. Кіровоград до 10%. Основним недоліком конкуруючих салонів є доволі високі ціни, а з сучасним становищем в країні, вони не розраховані на середнього мешканця міста. А ціни мого салону не лише будуть нижчими, а й сервісом від головних конкурентів не відрізнятимуться. Великий плюс також в тому, що клієнт салону може викликати масажиста й додому.

Про достатність салону «Elite Style» конкурувати на внутрішньому місцевому ринку (м. Кіровоград) свідчать підсумкові показники в таблиці 2.1., де відображені ключові факторів в порівнянні з головними конкурентами.(приклад за рейтинговим методом по 10-ти бальній системі).

Таблиця 2.1.

Оцінка конкурентів за критеріями.

Ключові фактори

Салон «Elite Style»

Салон «Аврора»

« Тереторія краси»

Якість товару

10

10

8

Ціна товару

6

8

7

Технічне обслуговування

10

9

9

Реклама і стимулювання збуту

8

5

5

Асортимент

10

9

7

Місцезнаходження

10

8

9

Інше

7

8

9

Загальна оцінка

61

57

54

Місце в рейтингу

3

2

1

Отже, виходячи з показників салон «Elite Style» знайде своє місце на ринку у м. Кіровоград.

У подальшій підприємницькій діяльності салону «Elite Style» передбачає врахувати і такий важливий аспект дослідження ринку: 55% - відвідувачів салонів становлять особи середнього і похилого віку , 45%- молодь, а з них відвідують 35% - жінки. З урахуванням цього , салону «Elite Style» передбачає зробити додаткові послуги для молоді, жінок: створивши жіночі, молодіжні, сімейні дні та дні для інвалідів. В такі дні будуть надаватися спеціальні знижки і пропозиції. Це має сприяти зростанню довіри майбутніх клієнтів до нового виду послуг. Також існує ризик на початковій стадій відсутність великої кількості клієнтів, тому що дана послуга нова, і може містити недовіру відвідувачів. Для подолання даної проблеми потрібно буде збільшити рекламну компанію.