Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план Косяк Олени.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
893.44 Кб
Скачать

Ііі. Маркетинговий план.

До основних факторів, що регламентують роботу салону є його спеціалізованість. Позитивним є те в салоні акцент робиться на масаж, але також надаються послуги солярію.

Досить велика увага приділятиметься новонародженим та дітям старшим за віком, оскільки про здоров’я дитини важливо турбуватися від народження, тож 10% цільового сегменту клієнтів всіх салонів приділятиметься саме дітям.

Значна частина клієнтів займаються бізнесом, більше 50 комерційних фірм міста мають в своєму штаті 100 чоловік, рівень доходів яких більший, ніж 1500 грн. на місяць. Це основний і найбільший сегмент клієнтів салонів краси, який становить 75%..

Також потрібно зауважити , що за рік на масажи приходять в м. Кіровоград близько 80 тис. людей. Але через нестабільність середовища економічного становища в країні попит становить лише 65тис. клієнтів, з них постійних - 65% і 35% - не постійних клієнтів. Близько 100 людей щодня приїздять у справах бізнесу і залишаться на неділю.

За даними досліджень: ціллю салону «Elite Style» є завоювання ринку в сегменті 5% за рік, тобто мати постійних3000 клієнтів.

Розрахунок кількості потенційних клієнтів салону «Elite Style»

Таблиця 3.2.

Джерело попиту

%

Всього

1.Молодь та студенти

27

810

2.Приїжджі до міста в справах бізнесу

10

300

3.Бізнесмени, робітники, службовці

56

1680

4. Діти

7

210

Усього:

100

3000

Рис.3.2. Кількість потенційних клієнтів салону «Elite Style» в м. Кіровоград.

Виходячи з даних досліджень таблиці 3.2.: ціль, яку поставлено (завоювання сегмента ринку м. Кіровоград – 5%) буде досягнуто.

Ціль салону є завоювання ринку в сегменті 5%, тобто мати 3000 клієнтів. З них 45%- постійні (відвідують салон 3 рази на місяць), і 55%- не постійних (відвідують в середньому 1 раз в місяць).

Рис. 3.4. Кількість клієнтів салону «Elite Style» в Кіровоград

3.2. Просування продукції та реклами.

На основі маркетингові дослідження на цільовому сегменті ринку салону «Elite Style» виділено такі групи клієнтів:

  • за віком: від 2 місяців і старші;

  • за рівнем доходів від 1500 - 3000 грн;

  • за рівнем доходів від 3000 - 5000

  • за фахом: школярі, студенти, бізнесмени, службовці;

  • за статтю: чоловіки, жінки і діти;

  • сім’ї.

Тому рекламну кампанію, перш за все, орієнтуємо на вказаних клієнтів. Виходячи з цього я спланувала програму заходів щодо залучення клієнтів. Основні моменти: детальне дослідження і максимальне задоволення попиту на послуги для клієнтів, рекламна і цінова політика.

Першочергова мета рекламної кампанії – ознайомлення всіх потенційних клієнтів місцевого цільового ринку із особливостями послуг, що надаються.

Рекламна компанія передбачає такі заходи:

  • встановлення рекламних щитів в місцях, де найбільше скупчення населення(в центрі і в «спальних» районах міста);

  • періодична реклама в газеті «Все про Все»;

  • розповсюдження рекламних листівок;

Реклама на телебаченні не підходить, тому що в телевізійній рекламі дуже низька вибіркова аудиторія і дуже висока вартість рекламного контракту.

Я вважаю, що зазначена рекламна компанія має стати основою в початковій діяльності фірми. Показники наведені в таблиці №3.2.1.

Таблиця 3.2.1.