Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_po_TsZ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
538.11 Кб
Скачать

Перевезення формувань цо

Приписка автотранспорту до невоєнізованих формувань здійснюється за рахунок автотранспорту тих підприємств, на базі яких створені невоєнізовані формування, за числа автомобілів, які не приписані до Збройних Сил України.

При недостатності в цих підприємствах автомобілів до формувань приписується автотранспорт АТП.

Укомплектування формувань підвищеної готовності автотранспортом здійснюється з введенням Загальної готовності ЦО. Закріплення автотранспорту за іншими формуваннями здійснюється після закінчена розсредоточення та евакуації населення.

Автотранспорт, приписаний до формувань підвищеної готовності (крім розвідувальних, ООД, загонів першої медичної допомоги) після вивезення особового складу цих формувань в приміську зону залучаєть­ся до виконання перевезень з розсредоточення та евакуації населення.

Вивіз матеріальних цінностей

Автотранспортна служба міста (району) дає завдання автогосподарствам на перевезення матеріальних цінностей, в якому указується:

  • найменування вантажів, які вивозяться;

  • відправник та отримувач;

  • місце навантаження та вивантаження;

  • кількість вантажів;

  • строк виконання перевезення по днях.

Відповідальність за підготовку вантажів до перевезення, організацію навантаження і вивантаження їх покладається на відправників і отримувачів вантажів.

Для вивезення матеріальних цінностей, в першу чергу, використовується автотранспорт, який не може бути задіяний для перевезення людей. Це автофургони, авторефрежератори, сідельні тягачі з причіпами та ін.

Після закінчення розсредоточення і евакуації населення для перевезення матеріальних цінностей заохочується вивільнений автомобільний транспорт.

Перевезення по забезпеченню медичної евакуації

Автотранспортне забезпечення медичної евакуації здійснюється автотранспортною службою і містить перевезення уражених і хворих:

  • від місць погрузки в осередку ураження до збережених лікувальних установ та загонів першої медичної допомоги (ЗПД);

  • від загонів першої медичної допомоги і збережених лікувальних установ до евакоприймачів на залізничних станціях.

Перевезення уражених і хворих здійснюється оперативно з максимальним використанням автотранспорту, в тому числі і автомобілів, вивільнених після доставки формувань ЦО до осередку ураження.

Для забезпечення медичної евакуації використовуються санітарні автомобілі, спеціально обладнані автобуси, вантажні бортові автомобілі, пристосовані для перевезення уражених на носилках, а також на підруч­них засобах (матрацах, брезентах).

Перевезення уражених і хворих із загонів першої медичної допо­моги та збережених лікувальних установ на лікувальні лікарняні бази виконується спеціальними авто санітарними загонами, а також спеціаль­но наданими для цієї мети автоколонами.

Для прискорення евакуації уражених і хворих за рахунок скоро­чення простою автомобілів під навантаженням та розвантаженням, пере­везення їх здійснюється, як правило, колонами по 5-10 автомобілів.

Допускається перевезення уражених та хворих невеликими групами (2-3 машини) і окремими автобусами (автомобілями).

Автомобілі, що перевозять уражених та хворих, користуються перевагою серед всіх видів перевезень, крім військових.