Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_po_TsZ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
538.11 Кб
Скачать

Перевірте себе:

  1. Які основні завдання має автотранспортна служба?

  2. Як організується перевезення робочих змін?

  3. Як організується перевезення по забезпеченню мед евакуації?

  4. Як відбувається вивіз матеріальних цінностей?

Технічне забезпечення заходів цо у нс

Р екомендована література: 16, c. 348-363.

Сутність і завдання технічного забезпечення

Технічне забезпечення полягає в здійсненні комплекса заходів по технічному обслуговуванню, ремонту та евакуації автомобільної, інженерної та іншої спеціальної техніки, залучаємої для рішення завдань ЦО, а також організації своєчасного постачання запасними частинами і ре­монтними матеріалами, підготовці спеціалістів.

Технічне забезпечення організується начальником і штабом ЦО району (об'єкту) і здійснюється технічною службою ЦО району (об'єкту), а у формуваннях - заступником командира з технічної частини.

Сили і засоби технічного забезпечення, їх призначення, склад та можливості

Для організації і здійснення технічного забезпечення заходів ЦО до складу сил і засобів ЦО району входять:

  • заводи і майстерні з ремонту автотракторної та дорожньо-будівельної техніки;

  • станції технічного обслуговування, бази та склади запасних частин і ремонтних матеріалів;

  • транспорт для перевезення запасних частин та іншого технічного майна;

  • формування технічної служби.

Основу ремонтної бази технічного забезпечення складають ре­монтні підприємства і станції технічного обслуговування, розташова­ні за межами зон можливих сильних руйнувань. Виробнича потужність цієї бази підсилюється за рахунок підприємств, евакуйованих в сіль­ську місцевість з міст.

Ремонтні підприємства інших підприємств та відомств, що залу­чаються до вирішення завдань з технічного забезпечення заходів ЦО, залишаються в існуючій структурі і підлеглості. На період виконан­ня заходів ЦО вони оперативно підпорядковуються начальнику техніч­ної служби ЦО області (району) і виконують його вказівки і розпоряд­ження.

Формування технічної служби виконують тільки поточний ремонт і технічне обслуговування техніки. Для капітального ремонту техні­ка направляється на стаціонарні ремонтні підприємства в установлю­ваному порядку.

Організація технічного забезпечення в період загрози виникнення нс

При загрозі виникнення надзвичайної ситуації технічна служба (ТС) ЦО у відповідності із планом і вказівками начальника ЦО приводить ремонтні сили і засоби до готовності; переводить ремонтні підприємства на режим роботи в умовах надзвичайної ситуації і організує вивіз і розміщення в приміській зоні складів запасних частин і ремонтних матеріалів.

Організація технічного забезпечення в період висунення сил цо в осередок ураження та при веденні рятувальних робіт.

Після завершення роззосередження і евакуації населення технічна служба готує сили і засоби для технічного введення сил ЦО в осередок ураження та проведення рятувальних робіт.

В цей період технічна служба здійснює технічне забезпечення машин, зайнятих вивезенням матеріальних цінностей із міста та перевезенням робітничих змін підприємств, що не припиняють своєї діяльності у великих містах.

Після виникнення надзвичайної ситуації технічна служба, уточнює стан ремонтних сил і засобів, коректує раніше намічені заходи з технічного забезпечення, доводить завдання до виконавців і організує їх виконання.

ВИСНОВКИ

Успішне виконання завдань ЦО в період загрози надзвичайної ситуації, а також при проведенні РіНР у великій мірі залежить від стану технічних засобів: автомобілів, тракторів, дсрожньо-будівельної техніки, засобів малої механізації та різних приладів. Безперебійна робота цих засобів визначається кваліфікацією складу водіїв, забезпеченістю ГММ, своєчасною доставкою технічних засобів до місць виконання робіт, завчасним і чітким технічним забезпеченням.

Головною метою технічного забезпечення є підтримка техніки в робочому стані і постійній готовності до її використання, а також раціональне і ефективне її застосування при виконанні завдань цивільної оборони в осередку масового ураження.