Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПД2.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
147.06 Кб
Скачать

П р о ш у:

  1. Визнати недієздатною мою сестру Марченко Інну Сергіївну 16 травня 1970 року народження, яка мешкає за адресою м. Харків, вул. Павлова, б. 26, кв. 10

  2. Встановити над громадянкою Марченко Інною Сергіївною опіку та призначити мене, Котова Миколу Семеновича, 20 травня 1975 року народження, який мешкає за адресою: м. Харків, вул. Павлова, б.26, кв.10, опікуном.

  3. Призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу для визначення психічного стану моєї сестри та здатності усвідомлювати нею значення своїх дій та керувати ними та доручити її проведення Харківській обласній психіатричній лікарні.

  4. Витребувати історію хвороби із психоневрологічного диспансеру № 3 м. Харкова.

  5. Викликати в судове засідання свідків: Омелько Євген Володимирович, 12 січня 1985 року народження, та Сорока Ольга Ігорівна, 01 вересня 1983 року народження, які мешкають у сусідній квартирі.

Додатки:

  • Довідка із психоневрологічного диспансеру № 3 про облік Марченко І.С.;

  • Копія паспорта Марченко І. С.;

  • Копії медичних висновків;

  • Копія свідоцтва про одруження Марченко І. С. та Марченка І. Ю.;

  • Копія свідоцтв про народження Марченко І.С. та Котова М.С.

  • Копія рішення суду про встановлення факту родинних зв’язків між Котовим М. С. та Марченко І. С.;

  • Копії заяви та доданих документів для заінтересованих осіб

17 березня 2010 року _______Підпис_______ Котов М.С.

5

Справа № 113/6791/13-ц

Провадження № 2-о/993/40/17

Ухвала про відмову у відкритті провадження у справі

14 липня 2011 року м.Харків

Суддя Київського району м. Харків Мельник Ольга Леонідівна, розглянувши позовну заяву Рябова Олега Івановича до прокурора Ленінського району м. Харків про визнання його дій неправомірними та відшкодування моральної шкоди і судових витрат, -

В с т а н о в и в:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, у якій просить визнати дії прокурора Ленінського району м. Харкова Савчина Віктора Вікторовича неправомірними, відшкодувати моральну шкоду та судові витрати.

Він зазначив, що 14.07.2013 звернувся до прокурора району із заявою про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за самоуправство відносно Теплової, яка самовільно зайняла його частку земельної ділянки. Прокурор у встановлений строк не розглянув заяви та не виніс відповідної постанови, а листом дав відповідь, що Рябов О.І. вправі звернутися до суду за вирішенням земельного спору. З позову вбачається, що Рябов О.І. звернувся до суду щодо оскарження постанови про відмову в порушенні кримінальної справи.

Відповідно до ст. 3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, завернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 15 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин; інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства. Суди розглядають такі справи у порядку позовного, наказного та окремого провадження.

Вказана вище вимога не відноситься до вимог, які повинні розглядатися у порядку позовного, наказного та окремого провадження у порядку цивільного судочинства.

Відповідно до ч.1 ст.306 КПК скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями 318-380 цього кодексу, з урахуванням положень цієї глави. Згідно ч.1 ст.304 КПК скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбаченого ч.1 ст. 303 цього Кодексу можуть бути подані особою протягом 10 днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою копії.

Отже, Рябов О.І. може звернутися до суду зі скаргою на постанову про відмову у відкритті кримінального провадження, яка підлягає розгляду в порядку кримінального судочинства.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.122 ЦПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

На підставі вищезазначеного та керуючись п.1ч.2 ст.122 ЦПК України, суд –