Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПД2.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
147.06 Кб
Скачать

У х в а л и в:

  1. Відмовити у відкритті провадження у справі за заявою Рябова Олега Івановича до прокурора Ленінського району м. Харкова про визнання його дій неправомірними та відшкодування моральної шкоди і судових витрат.

  2. Роз’яснити Рябову В. С., що дана справа підлягає вирішенню відповідно до положень КПК України.

  3. Відмова у відкритті провадження у справі перешкоджає повторному зверненню до суду з таким самим позовом.

  4. Невідкладно направити ухвалу про відмову у відкритті провадження у справі, так як заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, разом із заявою та доданими документами позивачу.

  5. Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Харківської області шляхом подання в 5-денний строк з дня отримання ухвали апеляційної скарги.

Суддя: ________________О.Л.Мельник

6

Справа №2-2010/2014

Ухвала про залишення позовної заяви без руху

13 грудня 2014 року м. Харків

10 грудня 2014 року Київський районний суд у м. Харкові у складі:

головуючого - судді Мельник О.Л.,

при секретарі – Омелько Л.Б.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні справу за позовом Рябошапка Р.Р.

до Тищенко К.А. про визнання особи такою, що втратила право користування житлом, -

В с т а н о в и в :

28 листопада 2014 року позивач Рябошапка Р.Р. звернувся до суду з позовом до Тищенко К.А. про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що пред’явлена позовна вимога подана без додержання вимог, передбачених ст.119ЦПК України, згідно до ч.2ст.119 ЦПКУкраїни,  позовна заява повинна містити: найменування суду, до якого подається заява, ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі, зміст позовних вимог, ціну позову щодо вимог майнового характеру, виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування, перелік документів, що додаються до заяви.

Відповідно до ч.5 ст.119 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору.

На підставі ч.4 ст.119 ЦПК Українипозовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом.

Відповідно до п.5, 6 ч.2 ст.119 ЦПК Українипозовна заява повинна містити викладені обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зазначаючи докази, що підтверджують кожну обставину або наявність підстав для звільнення від доказування, проте Рябошапка Р.Р. у своїй позовній заяві не навів суду належного обгрунтування заявленої до суду позовної вимоги, не зазначив жодних доказів (фактичних даних) на підтвердження наведених у заяві обставин.

Всупереч вимогам п. 2 ч. 2 ст. 119 ЦПК Українипозивачем  не вказано повне і точне місце проживання або місцезнаходження відповідача.

На підставі  ч.1 ст.121  ЦПК України, керуючись ст.ст.209,210 ЦПК України,  суд -