Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПД2.docx
Скачиваний:
63
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
147.06 Кб
Скачать

В с т а н о в и в:

23 червня 2006 року позивач, Сидоров О.С., звернувся до суду з позовом до Сидорової С.І. про оспорювання батьківства. Він вважає, що не є батьком дитини, яка народилася 25.10.2004 р. під час його проживання у шлюбі з Сидоровою С.І., який був зареєстрований 03.04.2004 р.  

Ухвалою судді від 24.06.2006 провадження у зазначеній справі було відкрито і призначено на 27.06.2006 у приміщенні Жовтневого районного суду м.Харкова, розташованого за адресою: вул. Артема, 8.

Суд з’ясував, що у попереднє судове засідання з’явилися сторони; позивач не відмовляється від позову, а відповідач, у свою чергу, не визнає його; мирова угода у цій справі не укладається.

У позовній заяві Сидоров О.С. зазначив, що 03.04.2004 зареєстрував шлюб з Сидоровою С.І., з якою раніше підтримував дружні стосунки. 25.11.2004 вона народила дочку Сидорову О.О. Проте, згідно з амбулаторною картою про народження дитини, дівчинка народилася дев’ятимісячною, а час її зачаття – 1-14 січня 2004 р. У цей період Сидоров О.С. здавав зимову сесію в Вищому військовому технічному училищі ім. Баумана в м. Москві і не перебував із відповідачкою в шлюбі.

Спір сторонами в порядку ч.3 ст. 130 ЦПК України не врегульовано.

Відповідачка подала клопотання про проведення судово-генетичної експертизи ДНК для встановлення батьківства між Сидоровим О.С. та дочкою Сидорової С.І.  – Оленою.

Суд дійшов висновку, що вказані відомості мають значення для розгляду і вирішення справи, у зв’язку з чим треба вчинити процесуальні дії в порядку підготовки справи до розгляду для встановлення даних фактів.

Судом вчинено всі необхідні дії для підготовки справи до судового розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ч. 6,10 ст. 130 ЦПК України,  –

У Х В А Л И В:

1. Призначити судово-генетичну експертизу за позовом Сидорова О.С. до Сидорової С.І. про виключення відомостей про нього як про батька дитини з книги актів цивільного стану, проведення якої доручити експертам Харківського НДІ судових експертиз (вул. Золочівська, 8а, м. Харків, Україна, 61177). На вирішення експертизи поставити питання: Чи є Сидоров Олега Сергійовича генетичним біологічним батьком Сидорової Світлани Іванівні. При проведенні експертизи попередити експертів про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов’язків за ст.384 та ст.385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача.

2. Роз’яснити особам, які беруть участь у справі, положення ст.146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, а саме, що у разі ухилення від подання експертам необхідних матеріалів, документів, або іншої участі у експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд може визнати факт, для з’ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

3. Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

4. Копію ухвали надіслати експертові та третій особі.

Ухвала в частині призначення експертизи може бути оскаржена в апеляційному порядку. Заяву про апеляційне оскарження ухвали суду може бути подано протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя ­­­­­­­­­­­­­____________________Мельник О.Л.

11