Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAVOSNAVSTVO. Керецман. Семерак.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
16.05.2015
Размер:
4.07 Mб
Скачать

32.Порядок реєстрації кандидатів у депутати у багатомандатному та одномандатних округах

Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у депута­ти в багатомандатному окрузі закінчується за 60 днів до дня виборів. ЦВК не пізніш як на п'ятий день з дня прийняття заяви про реєстра­цію кандидатів у депутати в багатомандатному окрузі та доданих до неї необхідних документів приймає рішення про реєстрацію канди­датів у депутати в цьому окрузі або про відмову в їх реєстрації. Рішен­ня про відмову в реєстрації кандидатів у депутати повинно містити вичерпні підстави відмови. Копія цього рішення не пізніше наступно­го дня після його прийняття видається представнику партії (блоку). Відмова у реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному ок­рузі не виключає повторного подання партією (блоком) заяви. По­вторна заява з виправленими документами повинна бути подана до ЦВК не пізніше ніж за 55 днів до дня виборів. Остаточне рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку), ЦВК приймає не пізніше ніж за 53 дні до дня виборів.

У разі реєстрації кандидатів у депутати в багатомандатному ок­рузі представнику партії (блоку) разом з копією рішення про реєст­рацію у" триденний строк з дня його прийняття видаються посвідчен­ня кандидатів у депутати. Виборчий список кандидатів у депутати партії (блоку) разом з рішенням у цей же строк оприлюднюється в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр».

Партія, що входить до блоку, може не пізніше ніж за 35 днів до дня виборів прийняти рішення про її вихід зі складу блоку. Докумен­ти, передбачені законом, протягом трьох днів подаються до ЦВК та керівного органу блоку. У разі виходу партії зі складу блоку, до якого входять дві партії, правонаступником блоку — суб'єктом виборчого процесу залишається партія, яка не прийняла рішення про вихід з блоку. Якщо рішення про вихід партії зі складу блоку прийнято пізніше ніж за 65 днів до дня виборів, партія, що вийшла зі складу блоку, втрачає статус суб'єкта виборчого процесу.

Рішення про розпуск виборчого блоку можуть не пізніше ніж за 35 днів до дня виборів прийняти всі партії, що входять до блоку. У такому випадку необхідні документи протягом трьох днів подаються до ЦВК. Якщо рішення про розпуск виборчого блоку прийняті не пізніше ніж за 65 днів до дня виборів, кожна з партій, що входила до складу блоку, має право висунути кандидатів у депутати в багатомандатному окрузі та в одномандатних округах. Якщо рішення, прийняті пізніше ніж за 65 днів до дня виборів, партії, що входили до складу блоку, втрачають статус суб'єктів виборчого процесу.

Подання документів до окружної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати в одномандатному окрузі закінчується за 60 днів до дня виборів. Особа, висунута кандидатом у депутати в одномандатному окрузі, має право до дня реєстрації її кандидатом у депутати відкликати свою заяву про самовисування чи про реєстра­цію кандидатом у депутати. Повторна заява особи про її самовису­вання у цьому окрузі не приймається.

Окружна виборча комісія не пізніш як на п'ятий день з дня прий­няття заяви про реєстрацію кандидата у депутати в одномандат­ному окрузі та доданих до неї необхідних документів приймає рі­шення про реєстрацію кандидата у депутати або про відмову в його реєстрації. Відмова у реєстрації кандидату в депутати, висунутому в одномандатному окрузі, з підстав невідповідного оформлення доку­ментів не виключає повторного подання кандидатом у депутати зая­ви про реєстрацію його у відповідному одномандатному окрузі. Така заява з виправленими документами повинна бути подана до окруж­ної виборчої комісії не пізніше ніж за 55 днів до дня виборів. Оста­точне рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандат­ному окрузі окружна виборча комісія приймає не пізніше ніж за 53 дні до дня виборів. У разі реєстрації кандидата у депутати в одно­мандатному окрузі йому разом з копією рішення про реєстрацію у триденний строк з дня його прийняття видається посвідчення кан­дидата у депутати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]