Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВРТ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
522.24 Кб
Скачать

Спільний договір щодо здійснення дрт методом сурогатного материнства між подружжям, сурогатною матір’ю та закладом охорони здоров’я

Сурогатна мати, __________________________________________________________________,

___________________ року народження,

громадянство __________________, проживаю:_________________________________________, _________________________________________________________________________________, паспорт серії ___, № __________, виданий____________________________________________________________________ “__”______ _______ року,

перебуваю в зареєстрованому /не зареєстрованому шлюбі з

___________________________________________________________________________,

________________ року народження,

громадянство __________________, проживає:________________________________________________________________________________________________________________________________________________________, паспорт серії ___, № __________,

виданий ___________________________________________________________________ “__”______ ____ року,

надалі за текстом даного Договору - (СМ)

з одного боку, та батьки-замовники:

дружина (мати-замовник), _________________________________________________________, _______________ року народження,

громадянство _____________, проживаю:________________________________________________________________________, паспорт серії ___, № __________,

виданий ___________________________________________________________________

“__”______ ____ року,

та чоловік (батько-замовник) _______________________________________________,

_____________ року народження,

громадянство _____________,

проживаю:________________________________________________________________________, паспорт серії ___, № __________,

виданий ___________________________________________________________________

“__”______ ____ року,

перебуваємо в зареєстрованому /не зареєстрованому шлюбі ________________________

надалі за текстом даного Договору - (батьки-замовники) з іншого боку,

будучи попередньо ознайомлені з положеннями сімейного законодавства України щодо визначення походження дитини від батьків при використанні допоміжних репродуктивних технологій, уклали даний Договір про наступне:

1. Період підготовки та проведення запліднення ін вітро. Виношування вагітності.

Батьки-замовники доручають, а СМ зобов’язується виносити вагітність, що настала після перенесення в порожнину її матки ембріонів, отриманих в результаті проведення процедури запліднення ін вітро із використанням яйцеклітин та сперміїв, що належать батькам-замовникам.

Ми усвідомлюємо і погоджуємося на те, що це можуть бути їх власні генетичні спермії та ооцити, або репродуктивні клітини, за проханням і згодою батьків-замовників отримані для одного із них від відомого, або анонімного донора (обоє, або один із батьків-замовників повинен мати генетичний зв'язок з дитиною).

    1. Процедура запліднення ін вітро проводиться в закладі охорони здоров’я ___________________________________________________________________________ (надалі за текстом даного Договору – ЗОЗ) в особі директора ЗОЗ ____________________________________________________________________

    2. СМ підтверджує, що вона надала батькам-замовникам та медичному персоналу ЗОЗ, де проводиться процедура запліднення ін вітро і перенесення ембріонів в порожнину матки, повну і достовірну інформацію про перенесені нею захворювання та зроблені їй операції, про відсутність наявних спадкових та психічних захворювань в її родині, відсутність протипоказань для виношування вагітності.

    3. СМ зобов’язується неухильно дотримуватись всіх вимог і призначень лікарів ЗОЗ, приймати всі медичні препарати та процедури, що необхідні для успішного виконання лікувальної програми СМ із використанням яйцеклітин та сперміїв, що належать батькам-замовникам.

    4. СМ як до, так і після проведення процедури перенесення ембріонів в порожнину її матки, у випадку виникнення будь-яких, навіть незначних, відхилень у стані свого здоров’я, зобов’язується негайно доводити про це до відома лікарів ЗОЗ та батьків-замовників і на вимогу лікаря пройти необхідне обстеження і лікування.

    5. В період вагітності СМ зобов’язується неухильно дотримуватись всіх вимог і призначень лікарів ЗОЗ щодо режиму дня, режиму харчування, приймати всі рекомендовані лікарем медичні препарати та проходити всі процедури, що необхідні для нормального протікання вагітності.

1.6 Батьки-замовники зобов’язуються протягом всього періоду вагітності виплачувати на місяць СМ в гривнях кошти, сума яких еквівалентна ______________ (_______________) на покриття її витрат на харчування та забезпечення благополучного протікання вагітності. Ці кошти будуть надаватись СМ готівкою під розписку до ________ числа кожного місяця.

    1. Крім того, батьки-замовники нададуть СМ суму в розмірі ________________________ як компенсацію за незручності при виношуванні вагітності та за втрачений заробіток.