Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВРТ.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.08.2019
Размер:
522.24 Кб
Скачать

2. Період підготовки до пологів та їх проведення

    1. Пологи приймаються за додатковою домовленістю Сторін з врахуванням рекомендацій ЗОЗ. СМ погоджується, що при наявності показань, може бути запропоновано «кесаревий розтин».

    2. Після народження дитини СМ не буде бачити дитину.

    3. Батьки-замовники зобов’язуються протягом 3 (трьох) днів після народження дитини (дітей) подати відповідну заяву в органи РАГСу про запис батьків-замовників матір’ю та батьком дитини (дітей). Разом з власною заявою батьки-замовники подають справку пологового будинку про народження дитини сурогатною матірю і нотаріально завірену до настання вагітності чи на ранніх строках вагітності згоду Сурогатної матері на те, щоб батьками дитини були записані жінка і чоловік - батьки-замовники.

  1. Додаткові умови

    1. Батьки-замовники зобов’язуються забрати дитину з полового будинку лише за умови відсутності застережень з боку працівників ЗОЗ чи запрошенних лікарів-педіатрів та за їх згодою і зареєструвати дитину (дітей) в органах РАГСу України.

    2. Батьки-замовники після народження дитини набувають всіх прав та обов’язків матері і батька відповідно до положень сімейного законодавства України.

    3. Даний Договір є безоплатним, за винятком випадків оплати батьками-замовниками сурогатній матері, як компенсації її витрат, пов’язаних з вагітністю.

    4. Жодна із Сторін цього Договору не має права передати свої права та обов’язки, які випливають як зі змісту цього Договору, так і з чинного законодавства України будь-яким третім особам.

    5. При вирішенні всіх інших питань, пов’язаних з цим Договором батьки-замовники і Сурогатна мати керуються чинним законодавством України.

  1. Форс‑мажорні обставини

    1. Смерть одного із подружжя, які являються батьками-замовниками даного Договору ніяким чином не впливає на виконання іншим з подружжя взятих ним (подружжям, як стороною в Договорі) за цим Договором зобов’язань.

    2. У випадку смерті обох з подружжя, які являються батьками-замовниками даного Договору, реєстрацію народження дитини в органах РАГСу України зобов’язується здійснити СМ з обов’язковим записом батьками дитини подружжя, які є батьками-замовниками в цьому Договорі. Долю дитини (дітей) в таких випадках вирішують згідно з діючим законодавством України.

5. Зміни і доповнення до Договору

    1. Усі зміни та доповнення до цього Договору вносяться Сторонами за їх взаємною згодою.

    2. Усі зміни та доповнення до цього Договору дійсні лише в тому випадку, якщо вони оформлені так само як і цей Договір – в письмовій формі, з підписами Сторін.

    3. Усі спори між Сторонами, з яких вони не досягнули згоди, вирішуються в судовому

порядку у відповідності до законодавства України.

  1. Відповідальність сторін за порушення умов Договору

    1. У випадку виникнення під час вагітності інфекційних захворювань, що передаються статевим шляхом і призвели до негативних наслідків для плоду, або у випадку самовільного переривання вагітності батьки-замовники зобов’язується виплатити СМ суму, що покриває витрати, понесені нею у зв’язку з оплатою послуг, повязаних з цим.

    2. У випадку штучного переривання вагітності СМ без медичних показань та без згоди батьків-замовникіцв, СМ зобов’язується виплатити батькам-замовникам суму, що покриває витрати, понесені батьками-замовниками у відповідності до п.1.2. цього Договору та компенсацію в розмірі______________ грн.